Resmi Gazete’de yayımlandı! Çalışanların maaşlarına 1.606 TL ek ödeme yapılacak

Resmi Gazete’de yayımlandı! Çalışanların maaşlarına 1.606 TL ek ödeme yapılacak
8 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de yer alan karar ile haftanın 5 günü çalışan bir işçinin maaşına ek 1.606 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar…

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINA 1.606 TL EK ÖDEME YAPILACAK!

Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte, 8 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazete’de yer alan kararda, işverenlerin çalışanlarına vereceği yemek ücretinin 34 TL’den 51 TL’ye yükseltildiği açıklandı. Bir kurumda çalışan kişinin, haftada 5 gün işe gittiği düşünüldüğünde en az 1.071 TL ek yemek parası alması sağlanıyor. Eğer çalışanın ulaşımı işyeri servisleri ile karşılanmıyorsa vermesi gereken günlü 17 TL yol bedeli, 25,50 TL’ye çıkarıldı. Böylelikle haftada 5 gün çalışan bir kişiye 535 TL yol bedeli ve 1.071 TL yemek bedeli verilmesi gerekiyor. Çalışanın, çalıştığı süreler uzadıkça bu ücrete de ekleme yapılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yol ve yemek bedellerinin artırılmasına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati, işverenlerce, işyerinde ya da müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışanların yemek kartlarına yüklenen bir günlük yemek bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 34 TL’lik istisna tutarının 1 Temmuz’dan itibaren 51 TL’ye çıkarıldığını söyledi.

Bakan Nebati ayrıca yol ücretleri hakkında da bilgi vererek, servis hizmeti verilmeyen durumlarda çalışanların ulaşım kartlarına bir günlük ulaşım bedeli için 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan 17 TL’lik istisna tutarını, 1 Temmuz’dan itibaren 25,50 TL’ye çıkardıklarını ifade etti.

Bu kararla birlikte çalışanların maaşlarına 1.606 TL ek ödeme yapılacak.

Karar Resmi Gazete''de çıktı! Çalışanlara maaşlarına ek aylık 1.606 TL ödeme yatırılacak! - Resim : 3

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar