YÖK duyurdu: O üniversitede fiili haciz işlemleri başladı!

YÖK duyurdu: O üniversitede fiili haciz işlemleri başladı!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada gelirlerinin faaliyet giderlerini karşılayamadığı belirtilerek fiili haciz işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin kaldırılmasına ilişkin bir açıklama yapan YÖK, fiili haciz işlemlerinin başlatıldığını ifade etti. Açıklamada "Üniversitenin mevcut finansal yapısıyla faaliyet gelirlerinin faaliyet giderlerini karşılayamadığı, bu nedenle ödeme güçlüğü çektiği ortaya konulmuştur. Banka kredilerinin ödenemediği ve bankalarca alacaklarının tahsili amacıyla yasal takiplerin başlatıldığı tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamanın devamında yer alan ifadeler şöyle:

"Yükseköğretim Denetleme Kurulu''nun 2015- 2019 yılları olağan denetim raporlarında, İstanbul Şehir Üniversitesi''nin mali kırılganlığı tespit edilerek uyarma ve düzeltme önlemi uygulanmıştır. İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörlüğü''nün 12 Aralık 2019 tarihli yazısında; üniversitelerinde çalışmakta olan akademik ve idari personelin ekim ve kasım ayı maaşlarının ödenemediği, en düşük ücret alan personelden başlanarak ancak cüzi bir ödeme yapılabildiği, burslu öğrencilerin kasım ayı burslarının yatırılamadığı, aralık ayında da burs ödemesi yapılamayacağı, üniversitenin eğitim öğretim faaliyetleri açısından gerekli olan altyapı imkanlarına ilişkin ödemelerde aksamalar oluştuğu, bu bağlamda elektrik, su, doğal gaz ve internet faturalarının ödenemediği, ayrıca ödeme tarihleri geçen borçlar nedeniyle fiili haciz işlemlerinin başlatıldığı, mevcut durumun devamı halinde eğitim öğretimin aksamasının kaçınılmaz olduğu bildirilmiştir."

“ÖDEME GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYOR”

Yükseköğretim Denetleme Kurulu''nun yıllık olağan raporları ve garantör üniversite tarafından yaptırılan özel amaçlı denetim raporuna işaret edilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "YÖK, bütün bu süreç içerisinde üniversite yetkililerine, yaşanan sorunlara çözüm olabilecek bütün imkanları ve yolları kullanmaları beklentisini birçok kez iletmiştir. Aradan geçen sürede sorunun çözümü bağlamında beklentiler ne yazık ki gerçekleşmemiştir." (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar