Yoksulluk sınırı belli oldu

Yoksulluk sınırı belli oldu
AKP yönetimi, asgari ücrete açıkladığı zam oranı ile suni bir hava oluşturmak isterken son olarak açıklanan açık ve yoksulluk sınırı gerçekleri ortaya koydu. Yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, yoksulluk sınırın 26 bin lirayı aştığını belirtti.

YOKSULLUK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ KATLADI: İŞTE YENİ RAKAM

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yüzde 50''nin üzerinde zam açıklayarak, seçim öncesi hava yakalamak isteyen AKP''ye kötü haber Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu''ndan geldi.

Düzenli olarak araştırma yapan konfederasyon, asgari ücret zammının ardından elde ettiği son bulguları kamuoyu ile paylaştı.

Konfederasyonun açıklamasında; “Temel gıda fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar, dört kişilik bir ailenin açlık sınırını, aralıkta 9 bin 59 liraya kadar çıkarırken, yoksulluk sınırı da 26 bin lirayı aştı” denildi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Aralık 2022 Açlık-Yoksulluk Araştırması''nın sonuçlarını açıkladı. Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, araştırmanın sonuçları şöyle:

YOKSULLUK SINIRI 26 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

“Temel gıda fiyatlarında yaşanan yüksek artışlar, dört kişilik bir ailenin açlık sınırını, aralıkta 9 bin 59 liraya kadar çıkarırken, yoksulluk sınırı da 26 bin lirayı aştı.

Açlık sınırı aralıkta bir önceki aya göre 402 lira artarken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 300 lira artarak 17 bin 65 liraya yükseldi. Aralıkta yoksulluk sınırı önceki aya göre da 702 lira arttı. 2022 yılında açlık sınırı 4 bin 493 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 8 bin 1192 lira arttı. Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı son bir yılda toplam 12 bin 612 liralık artış gösterdi.''''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar