Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ercan Çalışkan

Ercan Çalışkan

İÇ SESİM

Yok canım öyle değildir

Emekli Öğretmen bir e-posta attı geçen gün. Bir türlü okuma fırsatım olmadı meşguldüm. Şimdi merak etmişsinizdir, "neyle meşguldü acaba bu köşe yazarı? altı üstü haftada bir, üç beş satır yazıyor." diye aklından geçirenler vardır. Bence öyle düşünmeyin. Günahımı alırsınız, ben karışmam. Üç beş satır yazı deyip geçiştirmeyin. Bakın size kaç gündür neyle uğraştığımı anlatayım:

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında, "Nereye dökülürseniz dökülün! 15 Temmuz'da o sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün, siz de aynı dersi evelallah alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız. 84 milyonun her bir ferdini öz kardeşimiz olarak görerek bağrımıza basıyoruz. Gönül dilinden anlamayanlara, anladıkları dilden konuşmasını biliriz."(1) demişti.

"Sokağa dökülme" deyince bende oluşan algı "vandallık, kırıp dökme" olduğu için "Kim acaba bu densizler?" sorusu eşliğinde bilgisayarın başına geçtim, bu çağrıyı yapanları aramaya başladım.

Daha bir fersah yol alamamışken Sayın Bahçeli de "'Kılıçdaroğlu, sokağa çıkmayacağız.' diyor. Sokağa dökülseniz ne yazar, dökülmeseniz ne yazar. Sandık diyorsanız 2023 Haziran ayını bekleyeceksiniz. Sokakta gelecek planlayanlar buna pişman olacaklar."(2) diye bütün gücüyle Sayın Cumhurbaşkanının arkasında olduğunu açıkladı.

Bunun üzerine sorgulamaya daha bir yoğunlaştım, "sokağa dökülme çağrısı"nı yapanları aramaya başladım. Tam on tane arama motorunda(3) "Türkiye'de sokağa dökülme çağrısı yapan liderler" açıklamasıyla arama yaptım.

Heyhat elim boş kaldı. Hiçbiri böyle dememiş. "Bu nereden çıktı?" diye düşünürken dikkat ettim Sayın Bahçeli de sözünün başında "Kılıçdaroğlu, sokağa çıkmayacağız' diyor." demiş.

"O zaman bu tehditler neye ve kime? diye düşünürken birden "Kaf dağını assalar, çeker de bir kıl/ Bu ifritten sualin kılını çekmez akıl" dizelerindeki bir soruyla yandı içim…

Düşünün…

Muhalefet partilerinden biri, büyük bir şehirde büyük bir miting düzenliyor. Mitinge katılacak olanlar sokaklara, caddelere dökülüyor, coşkuyla miting meydanına doğru yürüyorlar.

Sonra ara sokaklardan Sayın Cumhurbaşkanı'nın tabiriyle "Cumhur İttifakı" olarak birileri, o grupları önlerine katıyor, on binler başka on binleri kovalıyor, Sayın Bahçeli'nin deyişiyle "pişman" ediyorlar.

Yok canım öyle değildir! Herhalde bu "sokağa dökülme"den kasıt, muhalefet partilerinin düzenleyeceği mitingler değildir.

Allah korusun, bu iç savaş demektir. Bunun asla galibi olmaz, olamaz. Zaten aklı başında hiç kimse bu düşüncenin yanında olamaz.

Peki, ya kastedilen, yakıp yıkan Vandallar ise…

O zaman doğru mu "Cumhur İttifakı" olarak bunları önlerine katıp kovalamak?

Bu ülkenin emniyet güçleri yok mu, hakimleri, savcıları yok mu?

İşin doğrusu bu yaklaşımın tek bir mantığı olabilir: Kendi taraftarlarını konsolide etmek… Bana göre bunu anlamak mümkün değil. Neresinden tutsam elimde kalıyor.

Allah korusun, ilerde böyle bir duruma düşersek bir de suçu "dış güçler"e atar, her şey "beka" için deriz.

                                                                                              *

Ben bu acayip konuyla cebelleşirken, iç sesim "Emekli Öğretmen'in e-postasına baksana, belki o da aynı konuda yazmıştır." dedi. "Helal be!" dedim iç sesime. "Kırk yılda bir işe yaradın."

Hemen e-postayı açıp okudum. Ne çıksa beğenirsiniz? "Emekli Öğretmen şu sorunun cevabını merak ediyor:

"Sayın Cumhurbaşkanı "Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katar, gideceğiniz yere kadar kovalarız." diye Millet İttifakı'nı kastediyor. Bu da toplam nüfusumuzun aşağı yukarı yarısı demek… Peki, "84 milyonun her bir ferdini öz kardeşimiz olarak görerek bağrımıza basıyoruz." derken 40 milyonun üstündeki bu sayıyı nereden buluyor?"

                                                                               *

Ben bu Emekli Öğretmen'den de iç sesimden de bıktım. Nerede bir çetrefilli soru var. Bulup geliyorlar. Bana ne kardeşim, ben de her zamanki gibi okurlarıma sorar geçerim.

Umarım onlar da benden bıkmamışlardır.

+            

(1) https://www.gazeteduvar.com.tr/erdogan-sokaklara-dokuleceklermis-ya-siz-15-temmuzu-gormediniz-mi-haber-                https://www.haber7.com/siyaset/haber/3180556-mhp-lideri-bahceliden-sokak-aciklamasi-pisman-olacaklar

(3)          Google, Bing, Yahoo, Baidu, Yandex.ru, DuckDuckGo, Ask.com, AOL.com, Wolfram Alpha, İnternet Arşiv

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları