YÖK 64 üniversiteye yüzlerce personel alacak: İşte madde madde başvuru şartları

YÖK 64 üniversiteye yüzlerce personel alacak: İşte madde madde başvuru şartları
Yüksek Öğretim Kurumları (YÖK), yüzlerce kişi için iş kapılarını açtı. YÖK, toplam 64 üniversitede 800'den fazla personel alınacağını duyurdu.

Türkiye genelinde 64 üniversitede personel ihtiyacının belirtilmesinin ardından YÖK, 800'den fazla personel alımı yapacağını duyurdu. Açıklamaya göre, öğretim görevlisi kadrosu açığı bulunan üniversiteler için yüzlerce öğretim görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Ayrıca, sözleşmeli olarak çalışacak bilişim personeli kadrosu da açıldı.

YÖK PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

YÖK personel alımı için başvuruda bulunacak adaylardan en az 70 KPSS puanı alma şartı aranmaktadır.

YÖK BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI BAŞVURU TARİHİ

YÖK bünyesinde sözleşmeli olarak çalışacak bilişim personeli alımı başvuruları 25 Ekim tarihinde başlamış olup, başvuru süreci 9 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecektir.

YÖK PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde çalışmak isteyen adaylar, başvurularını YÖK'ün resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmelidirler. Başvuru sonrasında istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde doldurulması, fotoğraf yapıştırılması ve imzalanması gerekmektedir. Belgeler, Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı'na gönderilmelidir: Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent-Çankaya/ANKARA adresine.

SÖZLÜ MÜLAKAT İÇİN KPSS PUANI ŞARTI

Başvuru sahipleri KPSS puanlarına göre sıralamaya tabi tutulacak ve sözlü mülakata hak kazanıp kazanmadıkları YÖK'ün resmi internet sitesindeki başvuru sonuçları sayfasından takip edilebilecektir. Sözlü mülakata katılabilmek için KPSS puanının 100 üzerinden en az 70 puan olması gerekmektedir.

İSTENEN BELGELER

Başvuruda bulunan adaylardan istenen belgeler şunlardır: nüfus cüzdanı fotokopisi, KPSS belgesi, mesleki tecrübeyi gösterir belge, yabancı dil bilgisini onaylayan belge, iş tecrübesi ve nitelik belgeleri. Ayrıca, erkek adaylar için askerlik görevini tamamladığına dair belge de eksiksiz olarak sunulmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar