Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin! Bağırsaklara anında etki ediyor

Yoğurdun içine koyup kaşık kaşık tüketin!  Bağırsaklara anında etki ediyor
Özellikle kış mevsiminin vazgeçilmezi kivi, lezzetli yoğurt ve kefir, chia tohumu, yeşil kabak, taze sebze-meyve ve kurubaklagiller, bağırsakları düzenli çalıştırarak sindirim sistemini düzenler.

Keten Tohumu:

Keten tohumu, bağırsakların düzenli çalışmasında önemli bir role sahiptir. 1 yemek kaşığı kahverengi, parlak keten tohumu 2,8 gram lif içerir. Lif yoğunluğu kabuğunda bulunan keten tohumu, aynı zamanda omega-3 yağ asidi içerir. Antioksidan, mineral ve vitamin bakımından zengin olan keten tohumu, sadece bağırsak sağlığını iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda salatalar ve yoğurtlar için ideal bir omega-3 kaynağıdır.

65966f96ef532cee15e55356.webp

Kivi:

Lezzetli kivi, bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan bir mucizedir. 1 orta boy kivi, 2,5 gram lif ve yüksek vitamin ve mineral içeriğiyle bağırsak sağlığını destekler. Siyah çekirdekleri de yenilebilir, bu da lif ve vitamin alımını arttırır.

65966f9aef532cee15e55358.webp

Yoğurt ve Kefir:

Kefir ve yoğurt, bağırsak florasını düzenlemek amacıyla önerilen besinler arasında yer alır. Antibiyotik tedavisi veya çeşitli hastalıklar sonucu bozulan bağırsak florasını yeniden dengelemek için kefir tüketimi tavsiye edilir. Ayrıca, bağırsakları temizleyip düzenli çalıştırarak sindirim sistemini desteklerler.

Chia Tohumu:

Küçük boyutlarına rağmen chia tohumu, 100 gramında 34.4 gram lif içeren bir besindir. Omega-3 yağ asidi, lif ve antioksidanlar içeren chia tohumu, bağırsak sağlığını iyileştirir ve kolesterol, kalp hastalığı gibi sorunlara yardımcı olabilir.

Yeşil Kabak:

Yeşil kabak, su ve lif içeriğiyle bağırsak sisteminin temizlenmesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ana öğünlerde yoğurt ile birlikte kullanılarak bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına katkıda bulunabilir.

Taze Sebze-Meyve:

Yeterli sebze ve meyve tüketimi, sadece gastrointestinal sistem hastalıklarından değil, kanser, kalp ve damar hastalıklarından da korur. Dünya Sağlık Örgütü, günde en az 400-500 gram sebze ve meyve tüketilmesini önermektedir. Bu besinler, yüksek lif ve fonksiyonel besin içeriği ile kan şekeri ve kolesterolü dengede tutar, bağırsak sağlığını iyileştirir ve sindirim sistemi hastalıklarından korur.

Kurubaklagiller:

Yüksek lif, düşük yağ ve zengin protein içeriğiyle kurubaklagiller, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan bir mucizedir. Geceden ıslatma ve suyunun değiştirilmesi, gaz problemi yaşayanlar için önerilen bir önlemdir. Haftada 2 gün sofrada bulundurularak sindirim sisteminin kurubaklagile alışmasına yardımcı olabilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar