Yeşilçam'ın tonton dedesi bakın hangi ünlü ismin dayısı çıktı! Duyan kulaklarına inanamıyor

Yeşilçam'ın tonton dedesi bakın hangi ünlü ismin dayısı çıktı! Duyan kulaklarına inanamıyor
Yeşilçam'da canlandırdığı sevecen baba, sütçü dede, iyi yürekli bakkal ve tonton baba gibi rollerle hafızalara kazınan Nubar Terziyan’ın yeğeni bakın kim çıktı.

Yeşilçam'ın sevilen ve hafızalara kazınmış usta isimlerinden biri olan Nubar Terziyan, tonton baba ve dede rolleriyle Türk sinemasında unutulmaz bir iz bıraktı. Yeşilçam'ın bu efsanevi ismi, 450'den fazla filmde canlandırdığı karakterlerle sinemaseverlerin kalbinde taht kurdu.

1358596564-7.jpg

14 Ocak 1993 tarihinde Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Sinema Emek Ödülü'ne layık görülen Nubar Terziyan, 84 yaşında, 4 Ocak 1994 tarihinde Sarıyer'deki evinde hayata veda etti. Kumkapı Surp Asdvadzadzin Patriklik Kilisesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Terziyan, Balıklı Ermeni Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığına defnedildi.

nubar-terziyan-by-beyzabstk-df2cc8s-fullview.jpg

Ölümüne rağmen Türk sinemasında unutulmaz bir isim olarak anılmaya devam eden Terziyan, ailesi arasında da iz bıraktı.

TERZİYAN'IN YEĞENİ BAKIN KİM ÇIKTI

Nubar Terziyan'ın yeğeni, aynı zamanda Türkiye'nin tanınmış şarkıcılarından biri olan Fedon Kalyoncu. Rum bir baba ve Ermeni bir annenin oğlu olarak dünyaya gelen Fedon, sinema sektöründe çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 1991 yılında şarkıcılık kariyerine adım attı. 76 yaşındaki Fedon, adeta zamanın meydan okuduğu bir isim olarak bugüne kadar birçok başarı elde etti.

5t.jpg

Fedon, 1991 yılında çıkardığı "Senin İçin" adlı ilk albümüyle müzik dünyasına giriş yaptı. Aynı zamanda Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)'de Yunanca şarkı söyleyen ilk kişi olarak da tarihe geçti. Şu sıralar yaşamını Bodrum'da sürdüren Fedon Kalyoncu, hem Yeşilçam'ın mirasını taşıyan bir aile üyesi olmanın hem de kendi müzik kariyerinin gururunu yaşıyor.

kemal-sunal-nubar-terziyan.webp

FEDON KİMİDİR?

İstanbul'un 19 Ağustos 1946 doğumlu ismi, kökenleriyle renklenmiş bir aileye sahip. Babası Rum, annesi Ermeni olan bu sanatçının dayısı ise Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nubar Terziyan. Aile geçmişi, dedesi Kleanti Kalyoncu'nun Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybetmesiyle daha da derinleşiyor.

Eğitim hayatına Zoğrafyon Rum Lisesi'nde başlayan ve 1962 yılında bu eğitimini yarıda bırakan bu isim, 1962-1972 yılları arasında sinema sektöründe çeşitli görevlerde bulundu. 1987 yılında Zorba Taverna'yı kurarak iş dünyasında da adını duyurdu. 1991 yılında ise müzik kariyerine adım atan sanatçı, o yıl içinde "Senin İçin" adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. Aynı dönemde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)'de Yunanca şarkı söyleyen ilk kişi olarak tarihe geçti.

Aile hayatında da mutlu bir yuva kuran bu sanatçı, Eda Kalyoncu ile evliliğinden doğan Natali adında bir kız ve Theo adında bir oğul sahibi oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar