Yerel seçimler öncesi kulisler hareketlendi... İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul adayları ortaya çıktı!

Yerel seçimler öncesi kulisler hareketlendi... İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul adayları ortaya çıktı!
İYİ Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da aday göstermeyi düşündüğü isimlerle ilgili kulislerde dikkat çeken bir iddia konuşulmaya başlandı. Peki İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara için düşündüğü isimler kim? İşte ayrıntılar…

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Yerel seçimlere az bir süre kalmışken, İYİ Parti'nin Ankara ve İstanbul'da aday göstereceği isimlerle ilgili kulislerde dikkat çeken iddialar konuşuluyor.

İYİ PARTİ'DE 'GÜÇLÜ ADAY' ARAYIŞI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan iktidar, büyükşehirleri de alarak gücünü arttırmak isterken, seçimlerden mağlup ayrılan muhalefet ise kazanma potansiyelini tüm ülkeye göstermek istiyor. Siyasi partiler özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi hayati öneme sahip büyükşehirlerdeki adaylarını belirlemek için şimdiden çalışmalara başladı. Genel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında yer alan CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerde nasıl bir yol haritası çizeceği ise oldukça merak konusu oldu. Son olarak yerel seçimlere ‘kendi adayları’ ile gireceğini söyleyen Akşener’in Ankara ve İstanbul’a güçlü adaylar ile girmesi bekleniyor.

ANKARA İÇİN 3 ÖNEMLİ İSİM

İddiaya göre, İYİ Parti'de Ankara için 3 isim konuşuluyor. Bunlar Adnan Beker, Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu ve Koray Aydın.

İSTANBUL'DA BİLGE YILMAZ VE BUĞRA KAVUNCU

İstanbul'da düşünülen isimler ise Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu ve ekonomist Bilge Yılmaz. Buğra Kavuncu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile olan yakın ilişkileriyle biliniyor. Bilge Yılmaz ise, Millet İttifakı'nın genel seçimleri kazanması halinde İYİ Parti'nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak görmek istediği kişiydi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar