Aydın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay CHP’den neden istifa ettiğini açıkladı

Aydın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay CHP’den neden istifa ettiğini açıkladı

CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, partisinden istifa ettiğini düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Atay aynı zamanda görevini bağımsız belediye başkanı olarak sürdüreceğini aktardı.

Aydın'da CHP'li Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, düzenlediği basın toplantısı ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Başkan Atay, istifa kararını Nevzat Biçer Nikah Salonu'nda yaptığı basın toplantısında duyurdu.

“NE BU TELAŞ SAYIN KILIÇDAROĞLU?”

Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Atay şu ifadelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu Aydın'a üç kere geldi, Aydın İl Başkanlığı'na. Efeler Belediyesi'ne bir kere bile gelmeden sadece Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu 30 Ağustos'taki Aydın gezisinde 81 il belediye başkanını açıklamazken bir anda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Özlem Çerçioğlu'nun adaylığını açıkladı. Parti tüzüğümüz gereğince adayların belirlenme yetkisi Parti Meclisi'ne ait Genel başkana ait değil. Kılıçdaroğlu sizin böyle bir yetkiniz yok iken, Özlem Çerçioğlu'nun makamına başka bir aday yokken, rakibi de yokken Kılıçdaroğlu bu ne telaş. Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş'ın adaylığını açıklamadınız. Mersin'i Adana'yı açıklamadan bunu yetkisiz olarak açıklamaya ne gerek duydunuz. Bunu Türkiye merak etti ama Efelerdeki CHP'liler hiç merak etmedi. Çünkü nedenini biliyorlar."

“'BİR KERE GELİP 'BU NE?' DEMEDİLER”

Zehir zemberek ifadeler kullanan Atay, "Kılıçdaroğlu 30 Ağustos'taki Aydın gezisinde 81 il belediye başkanını açıklamazken bir anda Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Özlem Çerçioğlu'nun adaylığını açıkladı. Çerçioğlu'nun yaptığı işlerden dolayı mahkemelerde dosyaları var. 'Bir asfalt ihalesi yaptılar 32 milyon TL'yi hiç ettiler' dedim. Bir kere gelip 'Bu ne?' demediler. Aydın'da CHP diye bir parti yoktur Çerçioğlu partisi vardır. Bu nedenle partimden istifa ediyorum." İfadelerini kullandı.

“KORKUYORLAR”

Atay, konuşmasında “Belediye olarak yaptığımız bütün açılış ve temel atma törenlerimizi CHP'nin ne ilçe başkanı, ne il başkanı, ne de milletvekilleri katılmıyor, katılamıyorlar. Korkuyorlar ancak İYİ Parti'nin milletvekili, il ve ilçe başkanı, Saadet Partisi'nin il ve ilçe başkanı Gelecek Partisi'nin il ve ilçe başkanı, DEVA Partisi'nin ilçe il başkanı ve yöneticileri hatta iki defa da MHP il başkanı hepsi açılışımıza geldi

Bunlar Özlem Çerçioğlu'ndan korkmadan gelebilen partililerimiz hepsine ama hepsine buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine de yer verdi.

İlgili Haberler