Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı’nda çatlak! AKP'li isim MHP Belediyesinde yaşanan skandalı deşifre etti

Yerel seçim öncesi Cumhur İttifakı’nda çatlak! AKP'li isim MHP Belediyesinde yaşanan skandalı deşifre etti
AKP’li Mehmet Ali Özyavuz, MHP’li Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u yazdığı bir mektupla genel merkeze şikayet etti. AKP’li Özyavuz dilekçede MHP'li Harran Belediyesi'nde yaşanan skandalı ortaya çıkardı.

Cumhur İttifakı’nın iki ortağı olan AKP ve MHP arasında yaşanan skandal olay bir mektup ile ortaya çıktı. AKP’li Mehmet Ali Özyavuz, ittifak ortağı MHP’li Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u Genel Merkez’e şikayet etti.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Memleketin durumunu “Baba milletvekili, oğul belediye başkanı, amca ilçe başkanı, yeğen il başkanı gibi bir şebeke kumpasına maruz bırakılmamalıdır” diye özetlediği bir mektupla duyuran AKP’li Mehmet Ali Özyavuz, dilekçede ilginç açıklamalara yer verdi.

7jpg-3ddfoflvquoquroioizneg.jpg
Mehmet Ali Özyavuz

AKP’nin kalesi olarak bilinmesine rağmen 2019’da MHP’ye bırakılan Harran’da iki parti arasındaki kavgada gün yüzüne çıkan ayrıntılar ise dikkat çekti.

6jpg-fs5gicdkq0wekixb8tujma-001.jpg
Mahmut Özyavuz

Dilekçede yer alan ifadeler şöyle;

120 AKP'Lİ ÇALIŞANI İŞTEN ATTI

2019 seçimlerinde MHP’ye teslim edilen Harran’da MHP’li Milletvekili İbrahim Özyavuz, oğlu Mahmut Özyavuz’u apar topar belediye başkan adayı yapmış ve belediye başkanı seçmiştir. Seçimin ertesi günü belediye başkanı daha evvel AKP’li olan Harran Belediyesi’nde çalışan 120 kişiyi tazminatsız şekilde işten çıkarmıştır.

ozyavuz-rlgg-cover-jpg.webp

GRİ PASAPORT SKANDALI

Mahmut Özyavuz ayrıca şu an soruşturması süren 265 kişiden oluşan çoğu PKK’lı, PYD’li ve DAEŞ’li kişiyi sportif faaliyet gösteren bir spor kulübü bir dernek gibi göstererek turneye katılmak üzere maddi çıkar karşılığı gri pasaport tanzim ettirerek bunların yurt dışına çıkmasına vesile olmuş ve söz konusu soruşturma adli makamlarda ve İçişleri Bakanlığı’nda halen devam etmektedir.

ÖRGÜTLERE YARDIM İDDİASI: DEAŞ-PKK SİM KART SATIŞI

Özyavuz, ayrıca 2017’de kendi işlettiği bayiden terör örgütleri DAEŞ ve PKK adlarına büyük paralar karşılığı 5000 civarında SİM kart temin edildiği kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Bu doğrultuda kendisi hakkında soruşturma başlatılınca bu bayilikleri başkaları üzerine devretmiştir.

gaqeyxkwqaaay6c.jpeg

“AKP’DEN İSTİFA ET RUHSAT VERİRİZ”

AKP’ye gönül vermiş kişilerin belediyeden herhangi bir talebi bulunduğunda söz konusu belediye başkanı, AKP’den istifa etme karşılığında işlerini göreceğini tehditler ve beyanlarda belirtmişti. Halil Boğa isimli vatandaşın, Harran Belediyesi’nden iş yeri ruhsatı talebine ‘AKP’den istifa edersen ruhsat veriri’ cevabı aldığı da bilinmektedir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar