Son dakika... TÜİK kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Son dakika... TÜİK kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
TÜİK'ın raporuna göre, Kasım ayında aylık enflasyon %3,28 arttı ve yıllık enflasyon %61,98 olarak kaydedildi. ENAG'ın verilerine göre ise, Kasım ayı enflasyonu %5,58 olarak gerçekleşti ve son 12 aylık artış %129,27 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2023 enflasyon rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, Kasım ayında enflasyon aylık bazda %3,28 artış gösterirken, yıllık enflasyon %61,98 olarak kaydedildi.

TÜİK aynı dönemde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamlarını açıkladı.

Buna göre, Kasım ayında enflasyon aylık bazda %3,28 artarken, yıllık enflasyon %61,98 olarak gerçekleşti.

Ana gruplar arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre en düşük artış %37,54 ile konutta yaşandı. En yüksek artış ise %92,86 ile lokanta ve otellerde kaydedildi.

ENAG (Enflasyon Araştırma Grubu) da aynı dönemde kendi hesapladığı enflasyon verilerini paylaştı. E-TÜFE Kasım'da %5,58 arttı ve son 12 aylık artış oranı %129,27 olarak belirlendi.

ENAG'ın verileri ile TÜİK'in rakamları arasında önemli bir fark olduğu dikkat çekiyor. Bu durum, her ay kamuoyuna sunulan enflasyon oranlarının farklı kaynaklardan elde edilmesinin ve farklı yöntemlerle hesaplanmasının bir sonucu olarak öne çıkıyor. Akademisyenler ve ekonomistlerden oluşan ENAG, bu farklılıkla her ay dikkat çekiyor ve resmi kurum olan TÜİK'in verilerinden ayrı bir perspektif sunuyor.


YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar