Yeni Zelandalı vekil mecliste dans etti: O görüntüler viral oldu

Yeni Zelandalı vekil mecliste dans etti: O görüntüler viral oldu
Yeni Zelanda'nın en genç milletvekili seçilen 21 yaşındaki Hana Rawhiti Maipi Clarke, meclis konuşması öncesinde unutulmaz bir an yaratarak dans etti

Yeni Zelanda'da milletvekili Hana-Rawhiti Maipi-Clarke, meclis konuşması öncesinde unutulmaz bir an yaratarak yerli Maori toplumunun geleneksel Haka dansını gerçekleştirdi.

Yeni Zelanda'nın geleneksel savaş dansı olarak bilinen "Haka", bu kez ülkenin meclisinde yaşandı. Milletvekili Hana Rawhiti Maipi-Clarke, mecliste gerçekleştirdiği Haka dansıyla ülkenin 140 yıllık geleneklerini yaşatarak sosyal medyada büyük ilgi topladı.

6.webp

Yeni Zelanda'nın yerlisi Maori halkına ait geleneksel Haka dansı, savaşçılar tarafından düşmanları korkutmak ve savaş öncesinde güç ve cesaret gösterisi olarak icra ediliyor.

DUYGU SOLU KONUŞMASIYLA SEÇMENE SESLENDİ

Seçmenlerine duyduğu bağlılığı ve hizmet etmeye olan kararlılığını vurgulayan Milletvekili, Yeni Zelanda'nın geleceğini inşa etme sorumluluğunu taşıdığını ve bu sorumluluğunun her bir seçmeni kapsadığını ifade etti. Maipi-Clarke, konuşmasında toplumsal birliği ve dayanışmayı güçlendirmeye odaklandığını belirterek, politik kariyerine duyduğu derin sorumluluğu seçmenleriyle paylaştı.

4.jpg

'ÖZGÜNLÜĞÜNÜZÜ KORUYUN'

Yeni Zelanda Parlamentosu'nda görev yapan 21 yaşındaki milletvekili Hana-Rawhiti Maipi-Clarke, yerli çocuklara seslenerek, "Asla ayak uydurmayın. Mükemmelsiniz. Mükemmel bir biçimde ayak uydurmuş vaziyettesiniz" diyerek çocuklara kendi özgünlüklerini ve dillerini kucaklamaları çağrısında bulundu.

Maori toplumuna ait Haka dansının, savaş dansı olarak bilindiğini hatırlatan Maipi-Clarke, dansın tarihine vurgu yaparak, gözlerinin beyaz kısmını göstererek, ellerini bedenlerine vurarak ve ayaklarını yere vurarak gerçekleştirilen bu dansın bir gelenek olduğunu ifade etti.

2.jpg

2002 yılında doğan ve 1853 yılında 20 yaşındayken milletvekili seçilen James Stuart'tan bu yana en genç milletvekili olan Hana-Rawhiti Maipi-Clarke, aynı zamanda büyükbabası Taitimu Maipi'nin Maori hakları örgütü Nga Tamatoa'nın bir üyesi olduğunu ve büyük büyük babası Wiremu Katene'nin Yeni Zelanda'daki ilk Maori bakanı olduğunu belirtti.

Genç milletvekili, Yeni Zelanda'nın zengin kültürel mirasını sürdürmek adına çocuklara seslenirken, özgünlüklerini ve dilini korumaları için ilham verici bir mesaj iletti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar