Uçağın camı patladı: O korku dolu anlar işte böyle görüntülendi!

Uçağın camı patladı: O korku dolu anlar işte böyle görüntülendi!
Alaska Havayolları'na ait bir uçak, camın patlaması sonucu yaşanan Portland Uluslararası Havaalanı'na acil iniş yaptı. Panik dolu anlar, bir yolcunun cep telefonu kamerasına yansıdı.

Alaska Havayolları'na ait bir uçak, camın patlaması sonucu yaşanan Portland Uluslararası Havaalanı'na acil iniş yaptı. Panik dolu anlar, bir yolcunun cep telefonu kamerasına yansıdı.
Uçağın camının havada patlamasıyla birlikte yaşanan endişe verici olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yolcuların tedirginlik içindeki anları, acil iniş öncesi uçaktaki gerilimi gözler önüne serdi.

Alaska Havayolları'ndan gelen açıklamada, "Bu akşam Portland, Oregon'dan Ontario, Kaliforniya'ya gitmekte olan 1282 sefer sayılı uçağımızda kalkıştan kısa bir süre sonra bir olay yaşandı. Ancak, 174 misafirimiz ve 6 mürettebatımızla birlikte uçak güvenli bir şekilde Portland Uluslararası Havaalanı'na iniş yaptı." şeklinde ifadeler yer aldı.

1.jpg
Havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada, "Müşteri ve çalışan güvenliği bizim için en önemli önceliktir. Bu gibi durumlar ender olsa da, uçuş ekibimiz her zaman güvenliği sağlamak için eğitimli ve hazır bir şekilde bulunuyor" açıklamasını yaptı.

Şirket, konuyla ilgili daha fazla bilgi elde edildiğinde detayları paylaşacağını belirtti. Güvenlik ve soruşturma süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte şeffaflık ilkesi doğrultusunda, olaya dair gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

02.jpg
Portland'dan 16:52'de kalkan uçak, yerel saatle 17:30'dan kısa bir süre önce acil bir durum nedeniyle geri döndü. Havayolu şirketi, yaşanan olaya dair detaylı bilgileri şu an için paylaşmamakla birlikte, güvenlik ve yolcu memnuniyetini ön planda tutarak hızlı bir şekilde müdahale etti.

FlightAware verilerine göre, uçak uçuş esnasında 16,000 feet (4,876 metre) yüksekliğe ulaştıktan sonra ani bir alçalma yaşadı. KPTV-TV, bir yolcu tarafından gönderilen fotoğrafların uçağın gövdesinin büyük bir bölümünün koptuğunu gösterdi.

03.jpg
Boeing 737-9 MAX, çevrimiçi FAA kayıtlarına göre montaj hattından çıktıktan sadece iki ay sonra sertifikasını almış. Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu, Twitter'da yaptığı paylaşımda, uçuştaki bir olayı araştırdığını ve güncellemeleri mevcut olduklarında yayınlayacağını belirtti.

Olayın detayları ve uçağın durumuyla ilgili net bilgilerin belirlenmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar