''Allah akıl fikir versin'' dedirten yeni akım

''Allah akıl fikir versin'' dedirten yeni akım
Sosyal medyada yeni bir tehlikeli akım baş gösterdi. Uyurken burunlarından nefes almak için ağızlarını bantlayan bazı insanlar doktorların tüm uyarılarına rağmen bunu sürdürüyor.

Ağızlarını bantlayarak yatağa girmelerine neden olan yeni sosyal medya akımı çok tehlikeli. Uzmanlar bu sosyal medya akımın bir an önce sondandırılmasını istiyor.

UYURKEN AĞIZLAR BANTLANIYOR BURUNDAN NEFES ALIYORLAR

Akımı başlatan Sağlık koçu olduğunu iddia eden TikTok kullanıcısı Cory Rodriguez. Geçtiğimiz yıl yayınladığı video ile geceleri uyurken ağzını bantladığını bu sayede uyurken burnundan nefes aldığını açıklamıştı. Rodriguez, uygulamanın kendisine horlamada azalma, daha iyi ağız hijyeni ve ağız kuruluğunda azalma gibi faydalar sağladığını iddia edtmiş videosu 5.7 milyondan fazla izlenmişti.
Ağız Bantlama etiketi, TikTok üzerinde 24 milyon kez görüntüleme alırken binlerce kişi ağızlarını bantladıkları fotoğrafları ve videoları sosyal medya hesaplarında paylaştı.

DOKTORLAR UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPIYOR

Kullanıcılar kendi aralarında tartışırken, işin uzmanlarından tehlikeli trend için uyarılar peş peşe geliyor. Doktor David Culpepper sosyal medyadaki çılgınlığa tepki göstererek, "Bu bir süredir duyduğum en tehlikeli trendlerden biri ve bunun bir sağlık önerisi olarak savunulmasından oldukça endişeliyim" şeklinde konuştu. Uyku Vakfı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Vakıf insanlarının ağızlarını bantlamalarının dudak ve çevresinde tahrişlere neden olmasının yanı sıra burundan nefes alma güçlüğü nedeni ile uyku bozukluklarına yol açabileceğini söyledi.

FELCE, KOAH''A VE KALP HASTALIKLARINA YOL AÇIYOR

Uyku uzmanı James Wilson ise Newsweek''e yaptığı açıklamada burundan nefes almanın faydalarının ağız bantlama risklerine değmediğini vurguladı ve "Ne yazık ki ağız bantlama, burundan nefes almayı teşvik etmenin aşırı bir yolu." dedi. Wilson sözlerini şöyle sürdürdü:

"Uyku apnesi, dar burun delikleri ve burun solunumu ile ilgili problemleri olan insanların ağızlarını bantlaması faydadan çok zarar getirir. Bu tür rahatsızlıkları olan insanların ağzını bantlaması kalp hastalığı, KOAH ve felç gibi daha ciddi sorunlara davetiye çıkaracaktır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar