Yeni randevu sistemi ile sağlıkta şiddet çoğalır!

Yeni randevu sistemi ile sağlıkta şiddet çoğalır!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

24-04-24-01-gun-page-0001-001.jpg

YENİ RANDEVU SİSTEMİ HASTANEDE KAOS ÇIKARIR

Sağlık kuruluşlarına ilişkin yeni alınan karar göre; Randevuların onayı gecikmesi halinde, randevular iptal edilecek. Bu durum, hastanede öğrenecek hasta ve yakınlarının çıkaracağı sorunlar sistemi tıkayacak.

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile ilgili sorunlar devam ediyor. Hastalar randevu almakta zorlanırken, mevcut randevular da iptal edilmeden kullanılamıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu durumu çözmek için çeşitli önlemler alınacağını belirtti.

Bakan Koca, iptal edilmeyen randevulardan kaynaklanan boş kapasitenin başka hastaların kullanımına açılacağını ve randevusuna gelmeyen hastaların belirli süre boyunca aynı branştan randevu alamayacağını ifade etti. Ayrıca, son dakika iptalleri nedeniyle oluşan boş kapasiteyi önlemek için randevu iptal süresi bir gün öncesine kadar sınırlandırılacak.

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Başkanı Özlem Akarken, bu düzenlemelerle randevu sorununu çözmenin hedeflendiğini ancak dijital uygulamaları kullanamayan hastaların zorluk yaşayabileceğini belirtti. Ayrıca, randevuların muayene süresi ve branşlara göre farklılık göstermesi de dikkat edilmesi gereken bir nokta.

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı bu önlemlerle MHRS'deki sorunların azalması umulsa da, uygulanacak diğer tedbirlerin de izlenmesi gerekecek.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar