Dünya devi dondurma markası için acil çağrı geri toplatılıyor! Sakın tüketmeyin

Dünya devi dondurma markası için acil çağrı geri toplatılıyor!  Sakın tüketmeyin
Unilever adlı İngiliz hızlı tüketim ürünleri şirketi, Magnum Bademli dondurma çubuklarında plastik ve metal parçaları bulunabileceği endişesiyle hızlı bir şekilde geri çağrı yapma kararı aldı.

Gıda Standartları Ajansı, bu parçaların dondurmanın güvenliğini tehdit edebileceğini ve ürünün tüketilmemesi gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.

PLASTİK VE METAL PARÇALARIN OLABİLECEĞİ ENDİŞESİ

Şirket, Magnum Bademli dondurma çubuklarını, "plastik ve metal parçalarının olabileceği endişesi" nedeniyle acil bir şekilde geri çağırdı.

60a2647755428432a0e9e0f4.webp

Gıda Standartları Ajansı, bu durumun dondurmaların tüketimini güvensiz hale getirebileceğini bildirdi. Ürünü satın alan müşterilere ürünü tüketmemeleri konusunda çağrı yapılırken, gıda güvenliği gözlemcisi, dondurma satan tüm perakende mağazalarında müşterilere geri çağrı nedenini ve yapmaları gerekenleri açıklayan duyuruların yayınlanacağını belirtti.

i.webp

PLASTİK VE METALİN SAĞLIĞA ZARARLARI

Plastik kullanımının insan sağlığına zararları açısından değerlendirildiğinde yaygın olarak hormonlarda dengesizlik, üreme sağlığına ilişkin sorunlar ve kanser ortaya çıkıyor.

recipe-2058-768x720-jpg.webp

METALLERİN İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLARI

Ağır metaller; düşük derişimlerde bile toksik etki gösterebilen elementlerdir. Ağır metaller organizmaya ağız, solunum ve deri yolu ile alınır ve çoğu özel bir destek olmadan vücudun boşaltım yolları ile (böbrek, karaciğer, barsak, akciğer, deri) atılamaz.

kakaolu-dondurma-original.webp

ÖLÜME NEDEN OLABİLİR

Bu nedenle ağır metallerin büyük bir bölümü, biyolojik organizmalarda birikir. Birikim sonucu, canlıların bünyesinde yoğunlaşan bu metaller, etkili dozlara ulaştıklarında, ciddi hastalıklara (tiroit, nörolojik, otizm ve kısırlık gibi) hatta ölümlere neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar