Yeni dönemim MGK toplantısı bugün yapılıyor! İşte masadaki konular

Yeni dönemim MGK toplantısı bugün yapılıyor! İşte masadaki konular
Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni üyeleriyle ilk kez bugün toplanıyor.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı seçiminin bitmesinin ardından başlayan yeni dönemde, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) yeni üyeleriyle ilk kez toplanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan MGK toplantısına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile kuvvet komutanları katılacak.

Daha önce MİT Başkanı olan ama yeni dönemde Dışişleri Başkanlığına getirilen Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı sıfatıyla bulunan Yaşar Güler Milli Savunma Bakanı sıfatıyla, İbrahim Kalın ise MİT Başkanı olarak toplantıda yer alacak.

MGK TOPLANTISINDA KONUŞULACAK KONULAR

Toplantıda, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları başta olmak üzere, stratejik, bölgesel ve ulusal güvenlik konularının ele alınması bekleniyor.

Sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların toplantıda görüşülmesi planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar