Yedek subaylık hizmeti EYT kapsamına dahil edildi mi? Merakla beklenen açıklama geldi

Yedek subaylık hizmeti EYT kapsamına dahil edildi mi? Merakla beklenen açıklama geldi
Milyonlarca kişinin beklediği düzenleme yasalaşırken, 8 Eylül 1999 tarihinden önceye sarkan yedek subaylık hizmetinin kapsama alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. 

Milyonlarca kişinin takip ettiği EYT düzenlemesinde yeni detaylar da ortaya çıktı. EYT kapsamına, yani yaş şartı aranmadan sadece hizmet şartına bağlı emeklilik kazanımını elde etmede, 8 Eylül 1999 tarihinden önceye sarkan yedek subaylık hizmeti de dahil edilir.

8 Eylül 1999 tarihinden önce yedek subaylık hizmeti olanlar:

Memurlar.net''te yer alan habere göre, 5434 sayılı T.C. emekli sandığı kanunu hükümlerine göre yedek subay olarak geçen hizmet süreleri 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığına tabi geçen süre olarak kabul edilmektedir. Bu sürelere, ayrıca fiili hizmet süresi zammı da uygulanmaktadır. Dolayısıyla, yedek subaylık hizmeti fiilen çalışılan bir süre olarak kabul edildiğinden, bu sürenin de 8 Eylül 1999 tarihinden önceye sarkan bir bölümü de olsa, bu durumdaki kişiler EYT kapsamında olurlar ve yaş şartı aranmadan sadece 25 tam hizmet yılını (yedek subaylık fiili hizmet süresi zammı dahil) tamamladıklarında, istedikleri zaman emeklilik müracaatını yapabilirler.

8 Eylül 1999 tarihinden öncesi sadece yedek subay okul süresi olanlar, 5434 sayılı Kanuna tabi olmak, mutlaka 1 Ekim 2008 öncesi memurluk hizmetinin, memurluk hizmetinden sayılan hizmetlerde bulunmuş olmasına bağlı bir durumdur. Ayrıca, EYT kapsamına girmek için de yine fiili olarak 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaların olması gerekmektedir. Yedek subaylık hizmeti herhangi bir borçlanma yapılmaksızın hizmet olarak kabul edilmesine rağmen, yedek subay okul süresinin hizmete eklenmesi için mutlaka SGK''ya borçlanma yapılması gerekmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar