Yaz ayına fit girmek isteyenler için spora başlamanın tam zamanı

Yaz ayına fit girmek isteyenler için spora başlamanın tam zamanı
Eskişehir'deki bir spor salonunda antrenörlük yapan Hüseyin Erkul, yaz aylarına fit girmek isteyen vatandaşlar için spora başlamanın tam zamanı olduğunu belirtiyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte insanlar, yürüyüş, koşu, bisiklet sürme, yüzme ve doğa sporları gibi aktivitelerle hareketliliği arttırmaya başladı. Ancak, spora başlamanın önemi konusunda bazı ipuçları veriyor.

Erkul, kış aylarının spor yapmak için daha avantajlı olduğunu ifade ediyor. 4-5 aylık bir süreç içerisinde iyi bir programla istenilen vücuda ulaşmanın mümkün olduğunu söylüyor. Haftada 3-4 gün yapılan antrenmanların ideal olduğunu belirten Erkul, bunun yanı sıra beslenme düzeninin de önemli olduğunu vurguluyor.

Özellikle kilo vermek isteyenler için ise Erkul, sağlıklı bir şekilde maksimum 3-4 kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor. Daha fazla kilo vermek isteyenler için ise bu sürecin yayılmasının daha avantajlı olacağını belirtiyor.

Yaz mevsimine daha formda girmek isteyenler için spora başlamanın tam zamanı olduğunu hatırlatan Erkul, kendilerine uygun bir antrenman programıyla hedeflerine ulaşabileceklerini belirtiyor. Son dakika spora başlamak yerine, zamanı iyi değerlendirip 4-5 aylık bir süreci programlayarak daha etkili sonuçlar alabileceklerini vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar