Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül salgındır! Türk Tabipleri Birliği alarma geçti

Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül salgındır! Türk Tabipleri Birliği alarma geçti
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK), hastanelerin dolup taşmasının ardındaki gerçeği açıkladı. AHEK Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, "Yaşadığımız şey Sağlık Bakanı'nın dediği gibi nezle değil" açıklamasında bulundu.

“YAŞADIĞIMIZ ŞEY NEZLE DEĞİL”

AHEK Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, ekim ayında yapılan bir önceki açıklamadan bu yana durumun pek değişmediğine dikkat çekti. Salgının kontrol altına alınamamasının nedenini tedbirlerin yeterince alınmamış olmasına bağlayan Dr. Kırımlı, "Günlerce seyrediyor. Hastalarımız Covid geçiriyor. Sağlık Bakanının dediği gibi yaşadığımız şey nezle değil!" diyerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“SALGIN HER GÜN ONLARCA ÖLÜME NEDEN OLUYOR”

AHEK Sekreteri Dr. Sibel Uyan ise açıklamasında, "Salgın var, korunma yok! Hastalıklar var, tedbir yok!" diyerek uyarıda bulundu. Mevsimsel virüslerin neden olduğu salgının, toplumu esir aldığını söyleyen Dr. Uyan, " Salgın, geçtiğimiz yıllara göre her gün onlarca fazladan ölüme neden oluyor" dedi.

188873.jpg

Dr. Uyan, salgının etkisiyle hasta bakan sağlık emekçilerinin yorgun düştüğüne ve bir kısmının salgın nedeniyle hasta olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, işçilerin patron baskısı nedeniyle istirahat edemediğine ve bu durumun salgının yayılmasına katkı sağladığına değindi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarını eleştiren Dr. Uyan, "Oysa Sağlık Bakanlığı'nın elinde mevcut salgına ilişkin veriler mevcutken, kamuoyundan gizleyerek toplumun salgından korunması için alınması gereken tedbirlerden kaçındığı açıktır. Yaşadığımız bahar nezlesi değil, ölümcül Influenza ve Covid salgınıdır" diyerek uyarıda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar