Yarımca'ya kütüphane açılıyor

Yarımca'ya kütüphane açılıyor
Kocaeli'nin Körfez ilçesine kazandırılan Yarımca Kütüphanesi, yarın kapılarını açmaya hazırlanıyor. Körfez Belediyesi'nin öncülüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde hayata geçirilen kütüphane, Yarımca Kent Meydanı'nda hizmete girecek.

5 bin kitap kapasitesine sahip olan kütüphane, geniş bir yelpazede araştırma imkanı sunacak. Felsefe, edebiyat, bilim, kültür-sanat, tarih, sosyoloji, kişisel gelişim, ve İslam kültürü gibi birçok alanda zengin bir kitap koleksiyonuna ev sahipliği yapacak.

Gençlerin ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak tasarlanan kütüphanede, öğrenciler için özel çalışma alanları ve sessiz odalar bulunacak. Ayrıca, çocukların internet araştırmaları için 3 bilgisayar da kütüphane kullanıcılarının hizmetine sunulacak.

Kütüphane sadece bir okuma mekanı olmanın ötesinde, gençlerin sosyalleşebileceği bir ortamı da sunacak. Bu amaçla, ayrı oturma alanları düzenlenerek, Körfezli gençlere keyifli ve verimli vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlanacak.

Yarımca Kütüphanesi'nin açılışı, ilçe sakinleri ve kitapseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Kütüphanenin, bölgedeki kültürel ve entelektüel hayata katkı sağlaması, gençlerin bilgiye erişimini kolaylaştırması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar