Yargıtay'dan emsal karar: WhatsApp yazışmaları delil oldu

Yargıtay'dan emsal karar: WhatsApp yazışmaları delil oldu
Yargıtay, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kabul edilebileceğine dair önemli bir karara imza attı.

Bursa'da görülen bir ticari davada mahkeme, WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etmemiş ve "Senetle ispat edilmeli" kararı vermişti. Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bu kararı bozarak, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kullanılabileceği yolunda bir emsal karar verdi.

NTV'nin haberine göre, Avukat Serkan Günel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, elektronik ortamdaki delillerin her zaman oluşturulabilir deliller olduğunu belirtti. Günel, "Burada delili sunan kişi, bu yazışmanın bir tarafı olması gerekiyor ve kendisinin kaydediyor olması lazım ki delil olarak sunabilsin çünkü elektronik ortamdaki deliller her zaman oluşturulabilir delillerdir" dedi.

Bursa 3. Ticaret Mahkemesi'nde görülen alacak davasında taraflardan biri, delil olarak WhatsApp yazışmalarını mahkemeye sundu. Ancak mahkeme, senet olmadığı gerekçesiyle yazışmaları delil olarak kabul etmedi ve davanın reddine karar verdi. Yargıtay'ın verdiği karar, WhatsApp yazışmalarının tek başına delil olarak kullanılabileceği yönünde emsal bir nitelik taşıyor.

Serkan Günel, "Özel hukuk, alacak, boşanma davalarında kişinin aldattığına ilişkin, mal kaçırdığına ilişkin yazışmaları delil olarak kabul ediliyor. Mesela WhatsApp grupları 100-150 kişinin olduğu konuşma grubunda olan bir kişi, buradaki yazışmaları mahkemeye delil olarak sunabiliyor çünkü konuşmanın bir tarafı" şeklinde açıklamada bulundu.

Ancak, bu tür yazışmaların tek başına delil kabul edilebilmesi için bilirkişi incelemesi şart koşuluyor. Yargıtay'ın bu kararı, diğer benzer davalar için de emsal teşkil edeceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar