Fenerbahçe'yi kandıran kişi kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Fenerbahçe'yi kandıran kişi kim? Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğüyle geçildi. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı açıkladı

FENERBAHÇE'Yİ KANDIRAN KİŞİ KİM?

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın 6 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, Kadıköy'de Kayserispor'u yenerek liderin puan kaybetmesini bekleyecekti..

Olympiakos'la deplasmanda oynanan maçta sakatlanan Surinam asıllı Hollandalı sol bek Jayden Oosterwolde haftalar sonra ilk 11'e dönerken; ligin başında beri bu bölgede izlediğimiz Ferdi Kadıoğlu sağ bek; Ganalı stoper Alexander Djiku ön libero; Cengiz Ünder sağ kanat; Michy Batshuayi de santrfor olarak görev yaptı...

Edin Dzeko ve Bright Osayi-Samuel yedekler arasında yer alırken; Serdar Aziz, Rade Krunic, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek,Ryan Kent, Luan Peres ve cezalı Mert Müldür kadroda yoktu..

Fenerbahçe ilk yarıda Jayden Oosterwolde, Fred Rodrigues ve Dusan Tadic ile mutlak gol fırsatlarını değerlendiremezken Kayserispor'un file bekçisi Bilal Bayazıt başarılıydı..

Ancak sarı kanaryalar pes etmeyecekti... Maçı istiyorlardı.... Golü de buldular..

Rakibi Otabek Shukurov'dan ince bir vücut hareketiyle kurtulan Dusan Tadic, karşısına gelen Kartal Kayra Yılmaz'ın yanından pasını ceza sahası içindeki Michy Batshuayi'ye gönderdi... Topu soluna çeken Kongo asıllı Belçikalı golcü Michy Batshuayi; Dimitrios Kolovetsios ile Lionel Carole'ü oyundan düşürüp kaleci Bilal Bayazıt'ın sağına enfes çakıyor; Kadıköy'ü ayağa kaldırıyordu...

Fenerbahçe bu golle 1-0 öne geçiyordu...

Kayserispor Aylton Boa Morte ile ataklar geliştiriyor ancak Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic ile savunma ilk yarıda beraberlik golüne izin vermiyordu..

Toparlanan Fenerbahçe'de Fred Rodrigues'in kaleci Bilal Bayazıt'tan dönen vuruşunu Kayserispor savunması bir türlü uzaklaştıramadı..Sol kanada açılan topta Dusan Tadic'le duvar pası yapan Jayden Oosterwolde; önce Gökhan Sazdağı'ndan; ardından da Aylton Boa Morte'den kurtulup ortasını yapıyor; Dimitrios Kolovetsios'un uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Alexander Djiku sol çaprazdan değme santrforlara taş çıkarıyor ve kaleci Bilal Bayazıt'ın solundan meşin yuvarlağı bir kez daha filelere gönderince sarı kanaryalar soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyordu..

İlk yarıda Fenerbahçe adına olumsuz olan tek şey Carlos Mane'ye yaptığı faul sonrası sarı kart görüp cezalı duruma düşen Brezilyalı stoper Rodrigo Becao'nun Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek oluşuydu..

Kayserispor'da Otabek Shukurov'un yerine golcü Duckens Nazon ikinci 45 dakikada oyuna girerken, konuk ekip Miguel Cardoso ile 2 kez pozisyon buldu ancak kaleci Dominik Livakovic başarılıydı..

Fenerbahçe'deyse Ferdi Kadıoğlu'nun vuruşu kaleci Bilal Bayazıt'ta kaldı..

Sarı kanaryalar 58'de 3'üncü golü buldu.. Sebastian Szymanski'nin sol taraftan ortasında kale ağzında bomboş kalan Çağlar Söyüncü uzak direk yakınlarında ayak koydu ve kaleci Bilal Bayazıt'ın solundan Kayserispor filelerine giden meşin yuvarlak Fenerbahçe'ye Kayserispor karşısında 3-0'lık üstünlük sağladı...

Teknik Direktör İsmail Kartal 3-0 sonrası Jayden Oosterwolde ve Dusan Tadic'i kenara alırken; Bright Osayi-Samuel ile Joshua King'i sahaya sürdü...

Kayserispor'daysa Carlos Mane ve Arif Kocaman'ın yerlerine Ramazan Civelek ile Joseph Attamah oyundaydı..

Fenerbahçe'de Michy Batshuayi'nin şutu az farkla auta giderken; konuk Kayserispor'daysa Gökhan Sazdağı'nın vuruşu kaleci Dominik Livakovic'te kaldı..

Ev sahibi Fenerbahçe'de Leonardo Bonucci, Sedar Dursun ve Mert Hakan Yandaş; Michy Batshuayi, Çağlar Söyüncü ile Cengiz Ünder'in yerlerine oyuna girerken tribünlerden "ALİ KOÇ İSTİFA/YÖNETİM İSTİFA" sesleri yükseliyordu..

Mert Hakan Yandaş'ın vuruşu kaleci Bilal Bayazıt'tan dönerken; Joshua King ve Fred Rodrigues çerçeveyi tutturamadılar..

Konuk Kayserispor'daysa Eray Özbek ve Yaw Ackah; Mehdi Bourabia ile Gökhan Sazdağı'nın yerine oyuna girdi..

Son bölümde Fenerbahçe adına Mert Hakan Yandaş'ın vuruşu kaleci Bilal Bayazıt'tan dönerken, konuk Kayserispor'daysa Duckens Nazon'un şutu auta gidince sarı-lacivertliler 3-0 kazandı..

Karagümrük'ü 3-2'lik skorla geçen Galatasaray'ın ardından zirve takibini sürdürdü..

Fenerbahçe'nin 3-0'lık galibiyete rağmen taraftarın tepkisi görülmeye değer..

Her zaman söylediğimi tekrarlayayım; bence Başkan Ali Koç "kavgalı gözüktüğü" Eski Başkan Aziz Yıldırım'la anlaştı ve bu göreve talip olan Sadettin Saran'ı el birliğiyle "ekarte" ettiler...

Aziz Yıldırım'ın Başkanlığa adaylığını koyup koymayacağını ise zaman gösterecek...

Fenerbahçe'yi şike süreciyle batağa saplayan Aziz Yıldırım da; iş bilmez Ali Koç da kesinlikle bir daha bu kulüpten içeri sokulmamalı...

Geçtiğimiz sezon yaptığı fahiş hatalarla az daha Strasbourg'u küme düşürecek olan Alexander Djiku bugün ilk kez stoper olarak oynadı ve golü de attı..

Ligimizin kalitesiz olması Ganalı'nın üst seviye gözükmesine sebep oluyor... Hele de gol atınca Alexander Djiku taraftarı kandırmaya devam ediyor...

Bir diğer stoper Rodrigo Becao'nun Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek olması dezavantaj gibi duruyor.. Bakalım İsmail Kartal kimi tercih edecek?

Ezeli rakip Galatasaray'ın 12 yıllık kalecisi Fernando Muslera; sizin aylarca beklediğiniz ve her uzaktan şutu içeri alan Dominik Livakovic'ten çok daha üstün..

Rakibinizin stoperleri Victor Nelsson, Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakçı; sizin gönderdiğiniz Samet Akaydın'ın yanı sıra; Serdar Aziz, Rodrigo Becao, Alexander Djiku; Jayden Oosterwolde, Çağlar Söyüncü ve Leonardo Bonucci'ye kat be kat üstünlük sağladı..

Nordsjaelland ve Ludogorets deplasmanlarında stoper olarak Yusuf Akçiçek ve İsmail Yüksek'le oynamaya kalktığınızı saymıyorum bile..

Siz takımın vazgeçilmezi Miguel Crespo'yu gönderdiniz ve 6 numara oynamayı bilmeyen Rade Krunic'i aldınız; Galatasaray o bölgeye gönderdiği Berkan Kutlu'yu geri aldı ve Lucas Torreira, Sergio Oliveira ve Kerem Demirbay'la şampiyonluğunu ilan edecek gibi gözüküyor..

Siz oyun kurucu olarak kimi oynatacağınızı şaşırdınız; ezeli rakibiniz Galatasaray'da Dries Mertens Dusan Tadic'e de; Sebastian Szymanski'ye de yetti..

Siz Edin Dzeko ve Michy Batshuayi arasındaki dengeyi sağlayamadınız; ancak Galatasaray Mauro Icardi ile takır takır golleri buldu..

Dolayısıyla siz MHK, TFF ve Galatasaray'la uğraşırken; Süper Kupa'dan kaçarken Galatasaray terinin son damlasına kadar mücadelesini veriyor ve şampiyonluğu adım adım göğüslüyor...

Kayseri galibiyeti de Fenerbahçe'ye ancak "Züğürt Tesellisi" oluyor...

Bakalım haftaya RAMS PARK'ta neler yaşanacak?

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum...

İlgili Haberler