Yapboz tahtasından hallice eğitim sistemi!

Yapboz tahtasından hallice eğitim sistemi!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

16-03-24-01gun-page-0001-001.jpg

EĞİTİMDE RADİKAL DEĞİŞİKLİĞE GİDİLİYOR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimde radikal değişiklikler yapılacağına dair yeni açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin ve öğrencilerin mevcut durumdan memnun olmadığını belirten Tekin, müfredattaki fazla kazanımların ve yetersiz ders saatlerinin öğrenci başarısını olumsuz etkilediğini ifade etti. Özellikle öğretmenlerin haftalık ders saatlerini yetersiz bulmaları, öğrencilerin beklenen düzeyde çıktılar elde etmelerini engelliyor. Bakanlığın müfredatı sadeleştirme ve ders saatlerini yeniden düzenleme çalışmalarının amacı, öğrencilere fazla yüklenmemeyi ve öğretmenlere daha elverişli ders anlatımı zamanları sağlamayı içeriyor.

Bakan Tekin, "Müfredatla ilgili çalışmalarımızın önemli bir nedeni, öğretmenlerimize öğrencilere aktarmaları gerekenleri en iyi koşullarda aktarabilecekleri zamanı tanımak" dedi. Eğitim ve öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler de gündemde. Bakanlık kaynaklarına göre, yaz tatillerinin kısalması ve Türkiye genelinde yeni bir ders saatleri sistemi uygulanması planlanıyor.

Sağlık alanında ise Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Dr. Mine Coşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık altyapısı hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Coşkun, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve şiddet, düşük maaşlar, artan hasta yoğunluğu gibi problemleri sıraladı. Sağlık sisteminin ele alınması gereken ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Bu açıklamalar, eğitim ve sağlık sektörlerindeki önemli değişikliklerin ve sorunların gündemde olduğunu gösteriyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar