''Soykırım'' olarak kabul ettiler: O ülkeden flaş karar!

''Soykırım'' olarak kabul ettiler: O ülkeden flaş karar!
Sovyetler Birliği'nde suni olarak yaratılan kıtlık sebebiyle yaklaşık olarak 8 milyon insanın öldüğü olayların yaşandığı ' Holodomor' kıtlığa ilişkin Fransa'da Ulusal Meclis'inden önerge yayımlandı.

Fransa''da Ulusal Meclis, 1932 ve 1933 dönemin SSCB lideri Josef Stalin''in toprak reformunu çiftçilere zorla kabul ettirmek için attığı adımlar nedeniyle yaşanan "Holodomor" ismi verilen kıtlığı ''soykırım'' olarak tanıyan önergeyi kabul etti.

Fransa Ulusal Meclisi''nden Holodomor olarak bilinen kıtlığın ''soykırım'' olarak tanınmasına onay çıktı. 

Fransız meclisinde, söz konusu olayın yaklaşık 8 milyon kişinin hayatını kaybettiği Holodomor trajedisini "soykırım" olarak tanınmasına ilişkin önerge görüşüldü.

İktidar partisi Rönesans Milletvekili Anne Genetet''in birçok milletvekiliyle teklif ettiği önergenin görüşmelerinde, 2 "hayır" oyuna karşı 168 "evet" oyu kullanıldı. Böylelikle Fransız meclisi Holodomor''u "soykırım" olarak tanıdı.

HOLODOMOR TRAJEDİSİ- SOYKIRIM

Suni şekilde insanların aç bırakılarak ölüme mahkum edilmesi anlamına gelen Ukraynaca Holodomor, Sovyet rejiminin, 1932-1933 yıllarında , Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği ve yaklaşık 8 milyon kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Bu olayı, 2006''da Ukrayna Parlamentosu, "soykırım" olarak adlandırmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar