Google'dan Whatsapp ve Telegram tarihe karıştıracak uygulama

Google'dan Whatsapp ve Telegram tarihe karıştıracak uygulama
Google tarafından hazırlanan yeni bir hizmet olan “RCS” sayesinde, anlık mesajlaşma ve paylaşım imkanı sağlayan, dünya genelinde milyarlarca insan tarafından kullanılan Whatsapp ve Telegram uygulamalarının sonu gelebilir. İşte detaylar…

WHATSAPP VE TELEGRAM TARİH OLUYOR!

Öncelikli olarak android cihazlarda kullanılması hedeflenen Google’nın yeni hizmeti “RCS” sayesinde; anlık mesajlaşma, medya paylaşımı mobil veri veya Wİ-Fİ aracılığıyla yapılabilecek. Ancak detaylara geçmeden şimdilik, Apple’nın bu uygulamayı kabul etmediğini de söylemeden geçmeyelim.

RCS hizmeti, tıpkı whatsapp ve telegram gibi yapılan mesajlaşma ve paylaşımlar uçtan uça şifrelenerek güvenli bir şekilde saklanabilecek. Haricinde ise son görülme, mesajınıza karşılık cevap alacağınıza dair bir ibare, çevrimiçi gibi aktifliğe dair ibareler RCS içerisinde de bulunacak.

ANDROİD AKILLI CİHAZLARDA RCS KULLANIMI

Akıllı cihazınızdan “PlayStore” uygulamasına giriş yaptıktan sonra, “Google Mesajlar” uygulamasını öncelikli olarak cihazınıza indirmeniz gerekiyor.

Sonrasında ise uygulamaya giriş yapıp, arama çubuğunun sağ tarafındaki ızgara ikonuna tıklayıp “ayarlar”” sekmesine geçiş yapmalısınız. Burada çıkacak olan “sohbet özellikleri” kısmına girip, “sohbet özelliklerini etkinleştir” diyerek aktif hale getirmeniz gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar