Washington ziyareti iptal edildi: ABD ile İsrail arasında soğuk rüzgarlar esiyor...

Washington ziyareti iptal edildi: ABD ile İsrail arasında soğuk rüzgarlar esiyor...
İsrail yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) ateşkes tasarısını reddetmeye çağırarak ABD'yi ziyaret etmek için Washington'a davet edilen heyetin ziyaretini iptal etti.

BMGK'da bugün, Gazze'deki 7 Ekim 2023'ten beri devam eden saldırıların durması için bir karar alındı. ABD'nin çekimser kaldığı ateşkes kararı, Ramazan ayında acilen ateşkes sağlanmasını talep ediyor ve kalıcı bir ateşkesin ön adımı olarak vurgulanıyor.

AA'nın haberine göre, İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu, karar oylamasından önce ABD'ye söz konusu tasarıyı reddetme çağrısında bulundu. Netanyahu ayrıca, ABD'nin bu talebe uygun hareket etmemesi durumunda Washington'a gidecek olan heyetin ziyaretini iptal etme tehdidinde bulundu.

2343795-620x349.jpg

REFAH İÇİN GÖRÜŞME TALEBİ

ABD'nin başta olmak üzere birçok ülke ve kurum, Gazze'nin güneyindeki Refah kentindeki saldırılara karşı çıkıyor, çünkü bu saldırılar yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığınağına dönüşen bir bölgeyi etkiliyor.

Ancak Netanyahu, Refah'a yönelik saldırı tehdidini sürdürüyor.

Bunun üzerine ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu ile telefon görüşmesi yaparak bu konuyu ele almak üzere bir heyetin Washington'a gönderilmesini istemişti. Netanyahu, bu talebi olumlu karşılamıştı. Ancak ABD'nin BMGK'daki ateşkes tasarısını reddetmesi üzerine heyetin gidişi iptal edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, heyetin ziyaretinin iptal edilmesinden "büyük hayal kırıklığı" duyduklarını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar