Viyana'da silahlı saldırı! Sokaklar kan gölüne göndü

Viyana'da silahlı saldırı! Sokaklar kan gölüne göndü
Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Avusturya’da hareketli dakikalar yaşandı. Polisten yapılan açıklamada, saldırıların birden fazla kişi tarafından kentin 6 farklı noktasında düzenlendiği belirtildi. Avusturya İçişleri Bakanı, saldırıların bir terör eylemi olduğunu açıkladı.

Avusturya’nın başkenti Viyana'da düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı duyuruldu. Polisten yapılan açıklamada, silahlı saldırganlardan birinin gözaltına alındığı, diğerinin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer, Viyana’da düzenlenen silahlı saldırının terör eylemi olduğunu açıkladı. Avusturya medyası, bazı restoranlardaki vatandaşların rehin alındığını duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında bir polis memurunun da bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

VİYANA BÜYÜKELÇİSİ CEYHUN’DAN UYARI

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, ülkedeki Türk vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Viyana’daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz” dedi.

TÜRKİYE'DEN SALDIRIYA TEPKİ 

Saldırıya aralarında Türkiye'nin olduğu çok sayıda ülke tepki gösterdi ve kınama mesajı yayımladı.

İŞTE O KINAMALAR...

viyanadaki-teror-saldirisina-turkiyeden-ilk-tepkiler-geldi-4127-dhaphoto1.jpg

viyanadaki-teror-saldirisina-turkiyeden-ilk-tepkiler-geldi-4127-dhaphoto3.jpg

viyanadaki-teror-saldirisina-turkiyeden-ilk-tepkiler-geldi-4127-dhaphoto2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar