Veresiye simit dönemi

Veresiye simit dönemi
Bursa Karacabey'de bir esnaf, CHP'li Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın yaptığı ziyaret sırasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son aylarda ardı ardına gelen zamlar sonrasında vatandaşın simit almakta bile zorlandığını ortaya koydu.

VERESİYE SİMİT DÖNEMİ

Esnaf satış yapamamaktan, vatandaş da hayat pahalılığından dert yandı. Bir simitçi, "Daha bu sabah bir kadın utana sıkıla yanıma gelerek dört liralık simidi veresiye almak istedi” dedi.

Bursa Karacabey''de bir simitçi, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a, "Daha bu sabah bir kadın utana sıkıla yanıma gelerek dört liralık simidi veresiye almak istedi. ''Ay başında ödesem olur mu’ dedi. Yıllardır simitçilik yapıyorum ilk defa böyle bir durumla bu dönemde karşılaştım" sözleriyle ekonominin durumunu özetledi. Bir pazarcı da “Vallahi utanıyorum ama mecburuz. Alma güçleri yok” dedi.

İSTANBUL''DA 5 LİRA

Maliyetleri arttı gerekçesiyle son bir yıl içerisinde birçok ürüne zam yapıldı. Bunlardan biri de simit fiyatları oldu. Son bir yıl içerisinde birçok kez zam yapılan simitin fiyatı İstanbul’da 4 liradan, 5 liraya yükseldi. Böylece simit fiyatı ekmek fiyatını geçti.

KONYA''DA 2 YIL İÇİNDE 7 ZAM

Konya’da simit, 2018 yılının başında 1 liradan satışa sunuluyordu. 2018 yılının Mart ayında simide zam yapılma kararı alındı ve simidin fiyatı 1 liradan, 1 lira 25 kuruşa yükseltildi. 2018 yılının Eylül ayında ise 1 lira 25 kuruştan satılan simit 1 lira 50 kuruşa yükseldi.  2020 yılının Ekim ayında simit fiyatı 1 lira 50 kuruştan 1 lira 75 kuruşa çıkarılmıştı. Daha sonra simit fiyatları sırasıyla 2 lira, 2 buçuk lira ve son olarak da Aralık ayında gelen zamla 3 lira olmuştu. (ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar