Venüs gezeneninde aktif volkanlar tespit edildi

Venüs gezeneninde aktif volkanlar tespit edildi
1991 yılına ait Venüs fotoğraflarını inceleyen uzmanlar, bir alanda volkanik aktivite kaynaklı değişim yaşanmış olduğunu gözlemlediler.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 1989 yılında Magellan isimli gönderdiği uzay aracının Güneş Sistemi''ndeki en sıcak gezegenin Venüs''ü tespit etti. Buna göre gezegende 1600''den fazla büyük, 1 milyondan fazla küçük volkan bulunduğunu ve volkanik aktivitelerin olduğu duyuruldu.

Alaska Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Robert Herrick, Dünya''ya en yakın gezegende hala aktif volkanlar olabileceğini tespit etmesiyle, Venüz’de yer alan en büyük volkan Magellan''dan alınan verileri inceledikleri sırada 1991 yılında garip bir olayın meydana geldiğini tespit ettiler. Gezegendeki aynı bölge, 8 ay arayla iki kez görüntülenmesine rağmen görüntülerin birbirinden farklı olduğu anlaşıldı. Maat Mons''un yakınındaki küçük bir volkanın ağzı, 8 aylık süreçte 2 kilometrekareden 4 kilometrekareye yükselmiş . böbrek şeklinde gelerek, iç kısmınında karanlıklaştığı ortaya çıktı. Araştırmacılar, volkanın ağzındaki karanlık alanın bir lav gölü olduğunu tahmin ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar