NASA korkunç gerçeği duyurdu: Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpabilir

NASA korkunç gerçeği duyurdu: Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpabilir
NASA, 23 yıl sonra, tam da Sevgililer Günü'nde Dünya’ya çarpma ihtimali olan yeni bir asteroidi keşfetti.

14 Şubat''ta 2046 günü Dünya''yı etkileyebileceğini tahmin edilen ve 2023 DW olarak adlandırılan asteroit, astronomlar tarafından gözlem altında tutuluyor.

DÜNYA İLE GÜNEŞ ARASINDAKİ ORTALAMA MESAFE KADAR

2023 DW ilk olarak Şubat sonunda Şili''de fark edildi ve Dünya''ya çarpma ihtimalinin 560''ta 1 olduğu tahmin ediliyor. NASA, "2046''da Dünya''ya çarpma olasılığı çok düşük olan 2023 DW adlı yeni bir asteroidi izliyoruz. Genellikle yeni nesneler ilk keşfedildiğinde, belirsizlikleri azaltmak ve yörüngelerini yıllar sonra yeterince tahmin etmek için birkaç hafta veri toplanmasını gerektirir. Yörünge analistleri, asteroit 2023 DW''yi izlemeye ve daha fazla veri geldikçe tahminleri güncellemeye devam edecek" dedi.

Uzay ajansı, asteroitin ortalama çapının 49 m olduğunu ve şu anda Dünya''dan 0.12 astronomik birim (au) - veya 11 milyar mil - uzakta olduğunu söylüyor. Bir astronomik birim (au), yaklaşık olarak Dünya ile Güneş arasındaki ortalama mesafe kadar.

Bununla birlikte, asteroit çarparsa, muhtemelen küresel bir felakete neden olmayacak. 1908''de, yaklaşık 50 - 60 metrelik benzer bir asteroit, seyrek nüfuslu bir Doğu Sibirya ormanının üzerinde patlamış ve 2.150 km2''lik bir alanda tahmini 80 milyon ağacı yok eden 12 megatonluk bir patlamaya neden olmuştu. Görgü tanıklarının ifadelerine göre olayda en az üç kişi ölmüştü.

Dinozorları yok ettiği düşünülen asteroidin ise 10 ila 15 kilometre genişliğinde olduğuna inanılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar