NASA, patlamak üzere olan nadir bir yıldızı yakaladı

NASA, patlamak üzere olan nadir bir yıldızı yakaladı
NASA, James Webb Uzay Teleskobu'ndan yakalanan, Dünya'ya yaklaşık 15.000 ışıkyılı uzaklıkta patlamak üzere olan nadir bir yıldızın görüntülerini paylaştı.

NASA, James Webb Uzay Teleskobu tarafından yakalanan Dünya''dan yaklaşık 15.000 ışıkyılı uzaklıkta patlamak üzere olan WR 124 yıldızının çarpıcı görüntülerini yakaladı.

 2022 Haziran ayında NASA, WR 124''ün bir Wolf-Rayet evresinden geçtiğini gözlemledi. Wolf-Rayet yıldızlarını, evrimlerinin ileri aşamasında olan ve yıldız rüzgarı sebebiyle çok yüksek oranda kütle kaybeden yıldızlar olarak tanımlanır. NASA’ya göre, sadece bazı kütlesi büyük yıldızlar bu geçişi yaşıyor ve bu süreç nihayetinde kozmik bir patlama ile sonuçlanıyor.

Dünya''dan yaklaşık 15.000 ışıkyılı uzaklıkta, Yay takımyıldızında bulunan bir yıldız olan WR 124''ü hakkındaNASA, yıldızın Güneş''in 30 katı büyüklüğünde olduğunu ve şimdiye kadar yaklaşık 10 Güneş değerinde madde attığını tahmin ediyor. Bu noktadan sonra atılan gaz soğuyacak ve kozmik toz oluşumuna neden olacak.

Evrenin temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilen kozmik toz hakkında

astronomlar oluşumu ve dağılımı daha fazla bilgi edinmek istiyorlar. Ancak şu anda, evrende ne kadar kozmik toz olduğunu açıklayan bir teori yok.

Ayrıca yapılan açıklamada NASA, "Webb''den önce gökbilimciler WR 124 gibi ortamlarda toz üretimi sorularını araştırmak için yeterli detaylı bilgiye sahip değillerdi ve toz tanelerinin süpernova''dan sağ çıkıp genel toz bütçesine önemli bir katkı haline gelip gelmediğini bilmiyorlardı. Şimdi, gerçek verilerle bu sorular araştırılabilir" diye belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar