Velilerin ve öğrencilerin cebini yakacak! Kırtasiye ücretlerine dev zam

Velilerin ve öğrencilerin cebini yakacak! Kırtasiye ücretlerine dev zam
5 yıldır sektörün içinde olan kırtasiyeci Serdar Kolsuz, kısa süre içinde tekrar zam beklediklerini belirterek, “Ünlü markalara yüzde 60-80 arasında zam geldi. Dolayısıyla büyük firmalar böyle zam yaptıkça küçükler de onları takip ediyor. En az yüzde 25 zam bekliyoruz” dedi.

KIRTASİYE ÜCRETLERİNE DEV ZAM!

Yüksek enflasyon ve ekonomik kriz sebebiyle, birçok ürün ve hizmete günden güne astronomik zamlar yapılıyor. Kırtasiye malzemelerine yeni bir zammın daha geleceği belirtiliyor. 2

Gazete Durum’dan İleyda Özmen’e konuşan, kalem, defter, silgi, boya başta olmak üzere tüm kırtasiye ürünlerine en az yüzde 25 zam beklediklerini ifade eden kırtasiyeci Kolsuz, zammın sebebini şöyle anlattı:

“Bize bir bilgi verilmiyor ama toptancılar "Nakit paranız varsa alın, zam gelecek" diye bizi uyarıyor. Ham maddesi yurt dışından ithal olan tüm ürünlere zam gelme ihtimali yüksek. Ünlü markalara yüzde 60-80 arası zam geldi. Ünlü markalar zam yaptıktan sonra açıklama olarak "Biz kendimizi koruma altına alıyoruz" diyor. "Aslında öyle bir maliyet artışımız yok ama olursa..." şeklinde davranıyorlar. Bu da bize ülkeler arasındaki politika gibi geliyor. Bir piyasa yansıması değil de geçmişe bakarak yapılan bir yansıma gibi. Dolayısıyla büyük firmalar böyle zam yaptıkça küçükler de onları takip ediyor. Zam yapmayacak markalar "20 liraya marka ürün alacağına, benim 5 liraya sattığım ürünü 15 liraya al" diyerek zam yapıyor. Bilinen ünlü markalar önü çektiği zaman daha küçük markalar da arkasından kendi fiyatlarını belirli bir yere revize ediyor. En az yüzde 25 zam bekliyoruz.”

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar