Vatandaşlar zaten zorlanıyordu, şimdi ise durum daha da kritik! Et Fiyatlarına rekor zam

Vatandaşlar zaten zorlanıyordu, şimdi ise durum daha da kritik! Et Fiyatlarına rekor zam
Rekabet Kurumu Başkanı, kırmızı et fiyatlarında Ramazan öncesi yaşanan artışı engellemek için gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektöründeki şikayetlerin artışına dikkat çekerek, Ramazan öncesinde et fiyatlarının yükseldiğini belirtti. Küle, tüketicilerin uygun fiyatlarla et ürünlerine erişebilmesi için gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı, ancak fiyatların kontrol altına alınamadığını ifade etti.

et-fiyatlari.jpg

Küle, kırmızı et fiyatlarında yaşanan artışın devam ettiğini dile getirirken, özellikle kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlerin fiyatlarının 500 ve 550 lira seviyelerini aştığını belirtti. Rekabet Kurumu'nun piyasadaki suiistimallere karşı ciddi adımlar attığını vurgulayan Küle, en büyük üreticiye 73 milyon lira idari para cezası verildiğini aktardı.

"ARTIŞLARA MÜSAMAHAYA GÖSTERMEYECEĞİZ"

Birol Küle, Ramazan ayına yaklaşırken kırmızı et fiyatlarındaki artışın tekrar gündeme geldiğini ifade etti. Şikayetlerin arttığına vurgu yapan Küle, Rekabet Kurumu'nun, vatandaşların uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine erişimini sağlamak için gerekli adımları atacağını belirtti. Şikayetlerin özenle incelendiğini ve suni fiyat artışlarına asla göz yumulmayacağını dile getiren Küle, bu konuda en sert yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar