Valilikten resmi açıklama geldi: Devlet dairelerinde memurların mesai saati değişti

Valilikten resmi açıklama geldi: Devlet dairelerinde memurların mesai saati değişti
Bilecik Valiliği, kamuda çalışanların yüzlerini güldürdü. Valilik tarafından gelen açıklamada mesai saatlerinin değiştiği duyuruldu.

Bilecik Valiliği tarafından yapılan açıklamada kamuda mesai saatlerinde değişikliğe gidildiği aktarıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"18 Eylül 2023 Pazartesi gününden geçerli olmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 100'üncü maddesine göre ilimizde uygulanacak mesai saatleri sabah 09.00-12.30 ve öğle 13.30-18.00 olarak uygulanacaktır. Bazı kurum ve kuruluşlar için özel kanun ve talimatlarla tespit edilmiş olan mesai saatlerinin uygulanmasına ilişkin esaslar saklıdır."

MESAİ KAÇ SAAT OLDU?

Seçim öncesi 8 saatlik çalışma süresinin normal olarak algılanmaya başlandığını belirten eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz. Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız" şeklinde konuşmuştu.

İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğini belirten Bilgin, "5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın birçok yerinde, bu çalışmalar yapılıyor. 1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir" ifadelerine yer vermişti.

Bilgin'in açıklaması sonrası düzenlemeye ilişkin henüz bir yol alınmadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar