Vaka sayısı korkuttu! Iğdır’da doktorlar alarma geçti

Vaka sayısı korkuttu! Iğdır’da doktorlar alarma geçti
Iğdır İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde bir doktorun testlerinde kızamık tespit edilmesi üzerine hastanede tedbir amaçlı filyasyon uygulamaya karar verildi.

Iğdır İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, "Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığını düşünüyoruz. Hastane bahçesine kurulan çadırlarda muayenesi yapılanlarda şüpheli görülenler aşılanacak" dedi.

Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi'nde 150'si doktor olmak üzere toplam 480 sağlık çalışanının bulunduğu belirtildi. Hastanenin acil servisinde görevli bir doktorun kızamık testinin pozitif çıkmasıyla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü, olası bir salgın durumuna karşı hızla önlem aldı. Hastane bahçesine aşı ve triaj üniteleri kuruldu ve içindeki iki bölümde de izolasyon alanları oluşturuldu. Hastaneye gelenler, triaj ünitesinde kontrol edilip kızamık belirtisi olup olmadığına bakılarak uygun alanlara yönlendirildi.

vtyytyt6f0mqstwel-epng.webp

İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, yaptığı açıklamada, "Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığını düşündüğümüz kızamık vakaları için hastanede tedbir amaçlı filyasyon uygulamaya karar verdik. Hastane bahçesine kurulan çadırlarda muayenesi yapılanlarda şüpheli görülenler aşılanacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar