Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü

Borsa günün ilk yarısında rekor seviyeyi gördü
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 10.204,79 puanla tarihin en yüksek seviyesini gördü.

Günün ilk yarısında tarihin en yüksek seviyesine çıkan BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre değer kazancı yaşayarak 10.172,20 puana ulaştı. Toplam işlem hacmi ise 63,6 milyar lira olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi değer kaybederken, holding endeksi ise değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en büyük artışı yüzde 3,29 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı yaşarken, en büyük düşüş yüzde 3,12 ile spor sektöründe oldu.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutması ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrasında karışık bir seyir izlendiğini belirtti.

Fed'in politika faizini sabit tutmasının ardından yapılan açıklamada, yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşmanın zor olduğu ifade edildi. Powell, basın toplantısında faiz oranlarının uzun süre yüksek kalabileceğine işaret ederek, bir sonraki politika hamlesinin faiz artışı olmayabileceğini söyledi.

Analistler, ABD'de öğleden sonra yayınlanacak olan haftalık işsizlik maaşı başvuruları, dış ticaret dengesi ve fabrika siparişleri verilerinin takip edileceğini belirtirken, BIST 100 endeksinin teknik açıdan 10.200 ve 10.300 seviyelerinin direnç, 10.000 ve 9.900 puanın ise destek konumunda olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar