Uzmanlardan kritik virüs uyarısı! Hastaneye başvuran sayısı 2 katına çıktı: Virüs potpurisi yaşıyoruz

Uzmanlardan kritik virüs uyarısı! Hastaneye başvuran sayısı 2 katına çıktı: Virüs potpurisi yaşıyoruz
Uzmanlar hastaneye başvuranların sayılarında rekor bir artış yaşandığını açıkladı. Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında büyük bir artış meydana geldiğini ve 2 katına çıktığını söyleyerek "Virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.

Uzmanlardan kritik bir virüs açıklaması geldi. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, gribal enfeksiyon sebebiyle hastanelerde acil servislerine başvuran hasta sayısının 2 katına çıktığını ifade eti.

ACİL SERVİSE BAŞVURULAR 2 KATINA ÇIKTI

Uzman isim önceki dönemlerde günde 750 ile 1000 arasında olan acil servise başvuran olduğunu ve bu sayının 1750 ile 2 bine yükseldiğini söyledi.

"Kış mevsimi biraz geç geldi. Bununla beraber de mevsimsel dönüşümün getirmiş olduğu üst solunum yolları enfeksiyonları ve gribal enfeksiyonların varlığında, seyrinde bir artış var. Bu yıl biraz daha çoklu etkenlerle karşı karşıyayız. Yani biz hastanemize influenza virüs, koronavirüs, adenovirüs, rinovirüs ve benzeri üst solunum yolu enfeksiyonuyla başvuran hastalarımız oluyor." diyen Dr. Doğan, "Haliyle bir enfeksiyon tablosundan iyileşip kişi bir müddetten sonra farklı bir etkene maruz kalabiliyor." dedi.

UZAMIŞ ATEŞLE KARŞILAŞILIYOR

Buna bağlı olarak hastalıkların seyrinin biraz uzun sürdüğünü hatırlatan isim, uzamış ateşle karşı karşıya kalındığını ve iyileşiyor gibi olup daha sonra yeniden bir klinik tabloyla karşılaşıldığından bahsetti.

Doğan, ayrıca "Kas ağrıları, eklem ağrıları, halsizlik şikayetleri var. Vücut, dönemin özelliklerini, yani bir virüs potpurisi yaşıyoruz" dedi.


BİRDEN FAZLA VİRÜS MEYDANA GELİYOR

Doğan, üst solumun yollarında oluşan hastalıklara birden fazla virüsün neden olduğunu ifade ederek "Bakanlığın da bu konuda değerlendirmeleri var. Tek bir virüse bağlı değil, birden fazla virüse bağlı oluşmakta. Yani mevsim özelliğine uygun bir süreç yaşıyoruz diyelim" şeklinde konuştu.

"Doktoruna danışmadan herhangi bir ilaç kullanılmamalı." diyen uzman isim, her ilacın her çocukta aynı etkiyi göstermeyebileceğini hatırlattı ve "Farklı yan etkilere sebep olabilir. Mutlaka hekime, bu bir aile hekimi olabilir, çocuk doktoru olabilir, acil doktoru olabilir, başvurulması gerekiyor." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar