Uzmanlardan iftar ve sahur uyarısı! Bunu yapmayın

Uzmanlardan iftar ve sahur uyarısı! Bunu yapmayın
Beslenme uzmanı Diyetisyen Gamze Söylemez, Ramazan'ın bitimine yaklaşırken beslenme alışkanlıklarında gösterilmesi gereken özeni vurguladı.

Ramazan Bayramı öncesi, metabolizmayı canlandırmak adına sahura kalkmanın önemine dikkat çekiyor. Sahurda tüketilecek sağlıklı seçenekler olarak yumurta, peynir, zeytin ve tam buğday ekmeği gibi besinleri öneriyor. Kabızlık sorunu yaşayanlar için ise şekersiz komposto veya kayısı hoşafının iyi bir alternatif olabileceğini belirtiyor.

888.jpg

İftar sofralarında sıklıkla tercih edilen kırmızı etin tüketimi konusunda da uyarılarda bulunan Söylemez, özellikle iftarı bir bardak su ve bir kase çorba ile açmanın sindirim sistemine katkı sağlayacağını söylüyor. Et tüketiminin daha çok yemeklere entegre edilerek yapılmasını tavsiye ediyor.

Ramazan'da artan kırmızı et tüketiminin kolesterol seviyelerinde yükselme riskine karşı herkesi bayram sonrası kan tahlili yaptırmaya çağırıyor. Et tüketimiyle ilgili olarak, yemeklerin suyunu tüketmemek gerektiğini, yağın suya geçtiğini ifade ediyor. Ayrıca, bol miktarda koyu yeşil yapraklı sebze tüketiminin hem sindirimi hem de dolaşım sistemini destekleyeceğini ekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar