Uzmanlardan ‘Annelik Estetiği’ uyarısı

Uzmanlardan ‘Annelik Estetiği’ uyarısı
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Enes Agah Kodalak, estetik operasyonlarını "annelik estetiği" kapsamında değerlendirerek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Op. Dr. Enes Agah Kodalak, gebelik sürecinde vücutta meydana gelen değişikliklere dikkat çekerek, doğum sonrasında meme ve karın ameliyatlarına ek olarak, liposakşın işlemleri, genital estetik uygulamalar, ve cerrahi olmayan estetik işlemlerin (mezoterapi, dolgu, botoks, lazer uygulamaları) annelik estetiği uygulamaları olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.

Gebelikle birlikte kadın vücudundaki değişikliklere vurgu yapan Op. Dr. Kodalak, bu sürecin ilerlemesiyle birlikte artan kilo, karın hacmindeki değişiklikler, çatlaklar, meme büyüklüğündeki artış, meme başı etrafındaki renk değişiklikleri gibi kalıcı izlerin ortaya çıkabileceğini belirtti.

Doğum sonrasında karın hacminin hızla azalmasıyla ortaya çıkabilen durumları anlatan Op. Dr. Kodalak, bu durumun kişinin yaşına, cilt tipine, gebelik sürecinde alınan kiloya ve genetik faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebileceğini ifade etti. Ayrıca, sezaryen ameliyatı sonrası alt karın bölgesinde oluşan ameliyat izi üzerindeki deri sarkıklığına da değindi.

Op. Dr. Kodalak, doğum sonrasında görülebilecek diğer durumları da ele alarak, meme sarkmalarının, emzirme sürecinin sona ermesiyle ortaya çıkabilecek hacim kaybı ve elastikiyet kaybından kaynaklandığını vurguladı. Özellikle büyük meme dokusuna sahip kadınlarda, gebelik öncesine kıyasla bu deformasyonların rahatsız edici olabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar