Uzmanlar, kış aylarında kırık vakalarına karşı uyardı

Uzmanlar, kış aylarında kırık vakalarına karşı uyardı
Uzmanlar, kış aylarında kar ve buzlanmanın neden olduğu kayıp düşmelerle ilgili kırık ve çıkık vakalarında artış gözlendiğini belirtiyor.

Bu bağlamda, "Kış aylarında dışarı çıkarken, hava koşullarına uygun giyinmek önemlidir" şeklinde uyarılarda bulunuyor.

Soğuk hava koşullarının etkisini gösterdiği Diyarbakır'ın kırsal mahallelerinde, kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma, yollar ve kaldırımlarda büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu durum, her kış mevsiminde hastanelerin Ortopedi ve Travmatoloji polikliniklerinde kırık, çıkık ve burkulma vakalarında bir artışa neden oluyor. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Azad Yıldırım, kırık ve çıkık vakalarını önlemek için hava durumuna uygun ayakkabı ve giysilere dikkat çekiyor.

Yıldırım, "Bölgemizde son zamanlarda artan soğuk hava ve buzlanma nedeniyle acil servisimize gelen kırık sayısında artış gözlemliyoruz. Buzlanma olduğu zaman bireylerin yürüyüşlerine özen göstermeleri gerekiyor. Hava durumuna uygun ayakkabı ve giysiler seçmek önemlidir. Özellikle ayakkabı seçimi bu konuda kritik bir faktör. Dikkatli adımlarla yürümek oldukça önemli” diyor.

Sağlık personelinin müdahale etmesinin kırık vakaları için önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Evde kırık için ekstra bir müdahalede bulunmak mümkün değil. Genellikle kalça kırıkları acil servislere başvurur. Kırık yaşanan uzuvda deformasyon, ağrı ve nadiren de olsa açık kırık gibi durumlar görülebilir. Burada en önemli şey, sağlık ekiplerini bilgilendirmek için acil servisleri aramaktır" diye ekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar