Uzman isim uyardı! Kan sulandırıcı ilaç kullanırken buna dikkat

Uzman isim uyardı! Kan sulandırıcı ilaç kullanırken buna dikkat
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, kan sulandırıcı ilaçların bilinçsiz kullanımının risklerini vurgulayarak herhangi bir doktor önerisi olmadan bu ilaçların kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Covid-19 salgını sonrası dünya genelinde kan sulandırıcı ilaçların kullanımının arttığına dikkat çekilen uzmanlar bu ilaçların doktor kontrolü olmadan kullanılmasının sağlık açısından zararlı olabileceğine işaret etti.

Kan sulandırıcı ilaçların var olan ülseri kanatabileceği ve beyin kanamasına yol açabileceği uyarısında bulunan uzmanlar bu ilaçların risk oluşturabileceğini vurguladı.

aw198887-01.jpg

Doç. Dr. Sarıkaya kan sulandırıcı ilaçların kullanımının çift yönlü etkileri olduğunu açıkladı. İlaçların kardiyovasküler hastalıklarda koruyucu olarak kullanılabileceğini ancak bu kullanımın doktor kontrolünde olması gerektiğini vurguladı. Kendi başına ilaç kullanımının riskli olduğunu belirten Sarıkaya, uygun endikasyonlar dışında ilaç kullanımının zararlı olabileceğini ifade etti.

aw198887-03.jpg

Kalp krizi riskini azaltmanın ilaçtan ziyade egzersiz ve diyetle mümkün olduğunu vurgulayan Sarıkaya, tütün kullanımından uzak durulması, sağlıklı bir yaşam tarzının benimsenmesi ve düzenli egzersizin önemine dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar