Oğuz Demir’den korkutan öngörü: ''Yeni vergilere hazır olun!''

Oğuz Demir’den korkutan öngörü: ''Yeni vergilere hazır olun!''
Katıldığı bir Youtube kanalında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Akademisyen Doç. Dr. Oğuz Demir, ÖTV zamları hakkında, “Devletimiz Robin Hood gibi, yoksuldan alıp zengine veriyor. Yanlış anlamışlar Robin Hood’u” dedi.

YENİ VERGİLERE HAZIR OLUN!

Ekonomist akademisyen Doç. Dr. Oğuz Demir, Duvar Gazetesi’nin ‘Haydi Sor’ programında gündeme ilişkin önemli konular hakkında açıklama yaptı.

‘ROBİN HOOD’U YANLIŞ ANLAMIŞLAR’

ÖTV ve vergi artışları ile ilgili konuşan Demir şunları söyledi:

“Garibanın tütününe, alkolüne, benzinine, gıdasına, kısaca her şeyine sürekli vergi ve ÖTV zamları geliyor. Evvelki hafta bütçe rakamları açıklandı. Bütçe rakamlarını taradık hepimiz, bu kur korumalı mevduata hangi kalemden parayı aktardılar diye. Pat diye bulduk tabi. 11.7 milyar lira verilmiş. 11.7 milyar lira! Kaba bir hesap yaparsak, önümüzdeki birkaç ay içerisinde, yani kurun 13.50’lerden, 14’lerin üstüne çıktığı Şubat dönemi için vatandaşlarımız, aradaki farkı kapatmak için para ödeyecek. Ben kaba bir hesap daha yapıyorum, 40-45 milyar lira daha yük var üzerimizde. Toplam kur korumalı mevduat için ödeyeceğimiz para 50 milyar lira. Üzerine şirketler, belirli yerlerden buralara paraları getirsinler diye onlardan belirli vergileri almadılar. Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda açıkladı bunu Bakan Yardımcısı. Orda da yaklaşık 15 milyar lira vergi gelirinden vazgeçilmiş. Ne kadar etti bunun yükü, 60 milyar lira. Biz bütçeden 60 milyar lirayı kur korumalı mevduat hesabın harcadık. Ama öteki taraftan garibanın tütünün vergi gelir, mazotuna vergi gelir. Fiyatlar uçtukça eskiden ÖTV’den indiriyorlardı. Şimdi indirmek bir yana daha da arttırıyorlar. Bu durum böyle giderse yeni vergiler gelmeye devam edecek. Şöyle bir durum oluyor; bu cep bizim cebimiz, şu cep zenginin cebi. Bizim cebimiz sürekli boşalıyor, içi delik. Boşa giderken tak diye öteki cebe bağlandı. Zengine gitti. Devletimiz Robin Hood gibi, yoksuldan alıp zengine veriyor. Yanlış anlamışlar Robin Hood’u.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar