Uzman isim gram altın için tarih verdi: Bu seviyeyi görünce şok olacaksınız

Uzman isim gram altın için tarih verdi: Bu seviyeyi görünce şok olacaksınız
Yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettiği altın ve gram altındaki oynaklık devam ediyor. Rusya - Ukrayna krizine rağmen son dönemde bir miktar gerileme yaşayan altın için uzman isim flaş bir rakam vererek, tarihi açıkladı.

'GRAM ALTIN BU RAKAMI GÖRECEK'

Milyonlarca vatandaş gerek evinde gerekse hesaplarında altın birikimine devam ederken, altında yaşanan hareketliliğin nereye varacağı merak ediliyor.

Küresel krizlerde yükselmesi ile bilinen ve yatırımcılar tarafından her zaman ''güvenli liman'' olarak anılan altın son günlerde düşüş eğiliminde.

Vatan Gazetesi''nden Alican Yıldırım''ın haberine göre, 

Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk, "Altın fiyatları dış piyasalarda bir taraftan güçlü dolar, diğer taraftan da yüksek faiz baskısından dolayı  bir süredir aşağı yönlü seyrini sürdürüyor. Amerika Merkez Bankası''nın 21 Eylül''deki FED toplantısında 75 baz puanlık bir faiz artırımı yapmış olması beklentiler doğrultusundaydı. Bunun yanında yine Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell''ın ''enflasyonu düşürmede kararlıyız'' açıklaması altın fiyatlarını düşürmede daha doğrusu dolar ve faizlerin yükselmesinde etkili oldu.

FİYATLARIN YUKARI YÖNLÜ HAREKETİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Belki 1600 dolarlar test edilebilir ama bu kısa süreli bir geri çekilme olarak görülebilir. Yılbaşına doğru tekrar fiyatları yukarı yönlü hareketi görülebilir. İlk etapta 1650 dolarlar daha sonra ise 1750 dolar ve 1800 dolar seviyelerini görebiliriz diye düşünüyorum. Altın madenciliğinde fiyatların artması, savaş ortamı ve jeopolitik gelişmeler de altın fiyatların yükselmesinde etkili oluyor. Dolayısıyla altının daha fazla gerilemesi kanaatinde değilim. Geçimiz döneme baktığımızda ons altının 2070 dolarlara kadar yükseldiğini görmüştük. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde bu seviyenin tekrardan yakalanabileceğini düşünüyorum.

GRAM ALTIN İÇİN YENİ REKOR VERİLDİ

İçerdeyse durum daha farklı özellikle kur korumalı mevduat sistemiyle birlikte dövizde pek hareketlik olmaması ve sadece yeni kur yansımasıyla bir miktar yükseliyor olması sebebiyle benim sene sonu beklentim 1250 lira seviyesinde iyimser bir tahmindi. Ama Merkez Bankası''nın piyasa katılımcıları anketinde yılsonu dolar tahminin 19,51 lira olması 12 ay sonrası döviz kuru beklentisinin ise 22,07 lira olarak verilmesinin ardından gram altının 1450 lira seviyelerine ulaşmasını öngördüğümü söyleyebilirim." dedi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar