Uzman isim bu bir yaramazlık değil, bir rahatsızlıktır diyerek uyardı

Uzman isim bu bir yaramazlık değil, bir rahatsızlıktır diyerek uyardı
Çocuklarda görülen rahatsızlıklarından biri olan dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB), hakkında uzman isim hastalık hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uzmanlar, okul başarısındaki düşüklüğün özellikle çocuklarda ve gençlerde dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu olduğunu söyleyerek uyarılarda bulundu.

Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), tedavi edilmediğinde aileleri de etkiliyor. Halk arasında çoğu zaman "hareketli çocuk" tanımlaması ile fark edilemeyen bu rahatsızlık sonrası ise derse konsantre olamama, toplanan dikkati koruyamama, hayallere dalma ve kendi dünyalarına kapanma gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

OKUL BAŞARISINDAKİ DÜŞÜKLÜĞÜN EN BÜYÜK BELİRTİSİ

Çocuklarda ve gençlerde okul başarısındaki düşüklüğün en büyük belirtilerinden birinin dikkat eksikliği olduğunu söyleyen uzman Özcan Aladağ, "Dikkat eksikliğine baktığımız zaman yaş ve cinsiyete göre değişiklik olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Uzman isim, bu tip çocukların derse konsantre olamıyor, toplanan dikkati koruyamıyor, hayallere dalıyor ve kendi dünyasına kapandığını ifade etti.

YARAMAZLIK DEĞİL BİR RAHATSIZLIKTIR

Yaramazlık ile rahatsızlığın farklı olduğunu ifade eden Aladağ, “dikkat çeken nokta yaramazlık ile rahatsızlığın farklı olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Tedavi yöntemlerinde de yaş ve cinsiyete göre değişiklik olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle terapi yöntemleri, ilaçlı ve ilaçsız olarak görülebilirken başka bir önemli nokta ise yaşam biçimlerini değiştirmeleri gerekiyor”dedi.

Burada anne, baba ve öğretmenlere çok fazla görev düşüyor. Çocukları çok iyi tanımalılar ve eğer bu çocuklara tıbben bir tanı konulmuş ise bu tanıya göre hareket edilmeli. Bu bir yaramazlık değil, bir rahatsızlıktır. Anne ve babaların bunu çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bu çocuklar yaramaz olduğu için değil, rahatsız oldukları için böyle davranıyorlar. Bu nedenle bu anlamda kesinlikle bir doktora gidilmeli ve bu doktorun tavsiyeleriyle tedavi yöntemlerine başvurulmalı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar