Uzman çavuşlardan siyasilere açık çağrı: 'Kadromuzu verin, bizi görmezden gelmeyin!

Uzman çavuşlardan siyasilere açık çağrı: 'Kadromuzu verin, bizi görmezden gelmeyin!
14 Mayıs'taki seçimler yaklaşırken uzman çavuşlar adeta siyasilere kendilerini hatırlatmaya çalışıyor. Seçim sonrası iktidar değişse de aynı da kalsa sorunlarının bir an önce dikkate alınarak çözülmesi talebinde bulunuyorlar.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye''de pek çok meslek grubu yaşadıkları sorun ve haksızlıklarla ilgili çeşitli hak mücadelelerinde bulunuyor ancak söz konusu güvenlik mensupları olunca bu meslek sahiplerinin işi kolay olmuyor.

Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri''nin can damarı niteliğindeki görevleriyle bilinen uzman çavuşlar kendilerinin artık görülmeleri gerektiğini söylüyor. Uzun süredir yok sayılmaktan şikayet eden uzman çavuşlar, özellikle son düzenlemelerde kendilerinin yer almamasından şikayetçi durumda

SÖZLEŞMELİYE KADRODA UZMAN ÇAVUŞLAR NEDEN YOK?

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, uzman çavuşların sorun ve şikayetleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak sözleşmeli memurların kadroya alınmaları sürecinde uzman çavuşlara yer verilmemesinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Tilkici, açıklamasında “Devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde gözümüzü kırpmadan can veriyoruz; elimizi, ayağımızı ve gözümüzü vatan topraklarına katıp kanımızı ay yıldızlı bayrağa renk veriyoruz” ifadelerini kullanarak meslekle ilgili sorunlarının çözülmesini vurguladı.

"TAŞERON İŞÇİLER KADAR HİZMETİMİZ YOK MU?"

Tilkici “Devlete millete hizmetimiz taşeron işçiler, geçici işçiler, sözleşmeli memurlar, vekil imamlar kadar yok mu? Uzman çavuşların gözünüzde hak verdiğiniz statüler kadar değeri yok mu?  Herkese kadro var Uzman Çavuşa yok mu?” şeklinde sorular sorarak adeta 14 Mayıs sonrası iktidarda kim olursa olsun artık kendilerinin sorunlarının da dikkate alınmasına işaret etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar