Üzerinden 4 yıl geçti ama acısı ilk gün gibi taze! Elazığ depreminin yıl dönümü

Üzerinden 4 yıl geçti ama acısı ilk gün gibi taze! Elazığ depreminin yıl dönümü
Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden 4 yıl geçti. Elazığ İl Protokolü ve sivil toplum kuruluşları, depremin yıl dönümü dolayısıyla bir dizi mesaj yayınladı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak Depremi'nin 4. Yıl Dönümü mesajında şunları belirtti: “24 Ocak 2020'de merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6.8 büyüklüğündeki deprem, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda yerini almıştır. Şehrimizi derinden sarsan bu depremin ardından devletimiz ve milletimiz, yaraların hızla sarılması için örnek bir seferberlik ortaya koymuştur.

jjjjj.jpg

Başkan Şerifoğulları, depremin ardından başlatılan çalışmalar ve devletin gösterdiği çabaların önemine vurgu yaparak, "24 Ocak Elazığ depremi ile geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ilimizin de derinden etkilendiği asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, ülkemizin deprem gerçeğinin asla göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde hatırlatmıştır. Ülkemizin deprem gerçeğini göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Bunun için de hep birlikte üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle gerekli adımları atmak zorundayız. Hedefimiz vatandaşlarımızın güven içinde yaşadığı, minimum riskin bulunduğu modern bir şehir oluşturmaktır” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar