Uyuz hastalığının tedavisi kolaylaştı

Uyuz hastalığının tedavisi kolaylaştı
Muğla'da son dönemde uyuz vakalarında yaşanan artışa rağmen, hastalığın tedavi yöntemlerinde önemli bir kolaylık yaşandığı açıklandı.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Arslan Yürekli, geleneksel tedavi yöntemlerinin artık geçerliliğini yitirdiğini ve yeni çıkan ilaçların uyuz parazitlerini felç ederek tedavi sürecini kolaylaştırdığını belirtti.

Yıllar öncesine kadar uyuz tedavisinde sadece sürme ilaçların kullanıldığını ifade eden Doç. Dr. Yürekli, şu açıklamalarda bulundu: "Uyuz hastalığı, yani skabiyes, son zamanlarda polikliniklerimizde sıkça gördüğümüz bir hastalık. Bizler daha önce bu hastalığın tedavisinde sadece sürme ilaçlar kullanıyorduk.

aw115367-01-1.jpg

Muğla'daki sağlık otoriteleri, yeni tedavi yöntemlerinin uygulanmaya başlanmasıyla birlikte uyuz vakalarında görülen hastalık semptomlarının hızla azaldığını ve hasta memnuniyetinin arttığını belirtti. Bu gelişmelerle birlikte, uyuz hastalığına karşı etkili tedavi seçeneklerinin artması, sağlık alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar