Uykuda kalp krizi geçirdiğinizin en önemli belirtisi.. Önemsiz demeyin!

Uykuda kalp krizi geçirdiğinizin en önemli belirtisi.. Önemsiz demeyin!
Uykuda kalp krizi geçirme ihtimaliniz, uyanıkken kalp krizi geçirme ihtimalinize göre azdır ancak yine belirtilerini bilmekte fayda var. İşte haberin tüm detayları…

Dünya Sağlık Örgütü, 2030 yılı geldiğinde kalp damar hastalıklarına bağlı her sene 23,6 milyon insanın yaşamını kaybedeceğini öngörür.

Kalp krizinde görülen en temel kalp krizi belirtisi kalp ağrısı olarak tabir edilen göğüs ağrısıdır. Göğüs duvarının ardında hissedilen bu ağrı, sanki göğüs kafesine biri oturmuş hissi veren ağırlık ve baskı yapıcı tarzda künt bir ağrıdır. Sol kola, boyuna, omuzlara, karın, çene ve sırta yayılabilir. Genel olarak 10-15 dakika kadar sürer.

Kalp krizinin diğer belirtileri arasında sıkıntı hissi, baş dönmesi, mide bulantısı, nefes darlığı, kolay yorulma ve kalp ritim bozukluğu gibi durumlar da yer alabilir. Kalp ağrısı, bazen daralan bölgelerde oluşan Kalp krizi belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu durum özellikle kadınlarda kalp krizi belirtileri için geçerlidir.

Uyanıkken kalp krizi geçirme riskiniz daha yüksek ancak uykudayken kalp krizi geçirme riskinizi de göz ardı etmemelisiniz. İşte uykuda kalp krizi geçirdiğimizi anlamamızı sağlayabilecek belirtiler...

NEFES DARLIĞI

TERLEME

KAFA KARIŞIKLIĞI

GÖĞÜS AĞRISI

MİDE BULANTISI

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar