Çok fazla tüketildiğinde şekeri yükseltir.. Canan Karatay sakın aç karnına yemeyin diyerek uyardı

Çok fazla tüketildiğinde şekeri yükseltir.. Canan Karatay sakın aç karnına yemeyin diyerek uyardı
Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay ezberleri bozmaya devam ediyor. Bu kez de kahvaltıların vazgeçilmezi domates ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte merak edilen tüm detaylar...

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıların vazgeçilmezi domatesi sakın aç karnına yemeyin diyerek uyardı.

Karatay, "Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürik asitleri yükselir. Diyorlar ki, Canan Karatay karbonhidrat vermiyor. Domateste de yeşil fasulyede de baklada da şeker var. İlaçlı tarım zehriyle büyütülüyor. Tarım zehirleri bütün hastalıkların sebebi. Kanser de dahil. Şu anda domatesin dönemi değil. Doğru mevsim eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum."

Domatesin aç karnına yenmemesi gereken besinler arasında yer aldığını da açıklayan Karatay, herkesi uyardı.

Domatesin aç karnına yenmemesi gereken besinler arasında yer aldığını açıklayan Karatay, "Domatesi aç karnına tüketmek mide asit seviyesini artırır. Bu da gastrite neden olur. Bu yüzden aç karnına domates tüketmek oldukça zararlıdır" ifadelerini kullandı. (Haber Global)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar